Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Αναβάθμιση των Λιμένων της Κέρκυρας

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Επικεφαλής Στρατηγικής και Συντονισμού Έργων Λιμένων και Μαρινών του ΤΑΙΠΕΔ, Αθανάσιο Λιάγκο, πραγματοποίησε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση εξετάστηκε το ζήτημα της επικαιροποίησης της μελέτης του Master Plan του Λιμένος Κέρκυρας, η αξιοποίηση και η αναβάθμιση περιφερειακών λιμένων, όπως π.χ. του λιμένος Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο των επαφών μου με κυβερνητικούς Αξιωματούχους, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο, ο οποίος είναι ο Επικεφαλής Στρατηγικής και Συντονισμού Λιμένων και Μαρίνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Είχαμε μία ουσιώδη συζήτηση για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω αναβάθμιση του Λιμένος Κέρκυρας με μαρίνα Mega Yacht και συμβατική μαρίνα. Ετέθη και το θέμα της αναβάθμισης του λιμένος Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, όπου απαιτείται νέα επικαιροποιημένη μελέτη που πρέπει να ξεκινήσει από την Δημοτική Αρχή, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου.

Μέχρι το Πάσχα, ο Υπουργός θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, όπου θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τον ΟΛΚΕ και τους προς αναβάθμιση περιφερειακούς λιμένες.»