Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως για Πρότυπα Σχολεία, την Φοιτητική Στέγη κ.α. 

Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Εκπαίδευση στην Π.Ε. Κέρκυρας. 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε να ενταχθεί στο δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και ΕΠΑΛ της Κέρκυρας, δίνοντας έμφαση στο θετικό αντίκτυπο που θα έχει αυτή η επιλογή στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως στους μαθητές.

Εστίασε επιπλέον στο πρόβλημα που υφίσταται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα και στους Παξούς, όπου εξαιτίας της απροθυμίας των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών να εργαστούν σε νησιωτικές περιοχές, μετακινούνται κάθε χρόνο. Τόνισε την ανάγκη θέσπισης κινήτρων, ώστε οι νησιωτικές περιοχές να προσελκύουν περισσότερους Αναπληρωτές, οι οποίοι δεν θα επιδιώκουν να φύγουν το συντομότερο δυνατό από αυτές.

Θέμα συζήτησης απετέλεσε επίσης το σοβαρό θέμα της στέγασης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο κ. Γκίκας μετέφερε το αίτημα της Πρυτανείας, να εγκριθεί και για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η χρηματοδότηση της στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία. Πρόκειται για πρακτική που έχει εγκριθεί για άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ τα απαιτούμενα κονδύλια προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Ο Βουλευτής τόνισε ότι η έλλειψη φοιτητικής στέγης αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην Κέρκυρα και σοβαρός παράγοντας για την επιλογή ή μη του Ιονίου Πανεπιστημίου από τους νέους φοιτητές.

Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές για την προσέλκυση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών είναι γνωστό και ότι το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται τρόπους για την αντιμετώπισή του.

Σε ότι αφορά στην στέγαση των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, προκειμένου να ενταχθεί και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ομοίως, θα εξεταστεί και το αίτημα ένταξης ΕΠΑΛ της Κέρκυρας στο δίκτυο Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.