Συνέντευξη Στέφανου Γκίκα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο πρ. Βουλευτής Στέφανος Γκίκας, φιλοξενούμενος στο στούντιο της ΕΡΤ Κέρκυρας αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και τα ακόλουθα:
 
Α. Οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. 
 
Παραδέχτηκε ότι κάποια στελέχη της κομματικής οργάνωσης θα μπορούσαν να λειτουργούν αποτελεσματικότερα.
«Υπάρχουν κάποια στελέχη» δήλωσε χαρακτηριστικά «που κινούνται πιο δραστήρια από άλλα. Είναι αλήθεια ότι η τοπική του Βορρά αλλά και της Μέσης δείχνουν μια πιο έντονη δραστηριότητα. Θα μου άρεσε να έβλεπα μια πιο διακριτή δράση από τα όργανα του κόμματος, πχ τους Τομεάρχες και νομίζω ότι σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται και ο πρόεδρος ΝΟΔΕ κ. Λυκούρης βασιζόμενος στις εντολές του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη. Σε κάθε περίπτωση ορισμένοι Τομεάρχες θα έπρεπε να έχουν πιο παραγωγικό και επικοινωνιακό ρόλο. Υπάρχουν άλλωστε τόσα προβλήματα στα οποία μπορούν να αναφερθούν….
Νομίζω ότι η έλευση του Τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Βουλευτού Βασίλη Οικονόμου και η συμμετοχή του το ερχόμενο Σάββατο στην κοπή της Πίτας της ΔΗΜΤΟ Βορρά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο κ. Γκίκας αποκάλυψε ότι η ΝΔ οργανώνει εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων την ερχόμενη άνοιξη, οι οποίες θα στηριχτούν απευθείας στην ψήφο του συνόλου της κομματικής βάσης και όχι μέσω αντιπροσώπων.
 
Β. Aπορρίμματα
 
Ο κ. Γκίκας τάχθηκε υπέρ της άμεσης υλοποίησης του σχεδιασμού ολοκληρωμένης διαχείρισης μέσω ΣΔΙΤ στο ζήτημα των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν να γίνουν δύο μονάδες για την αξιοποίηση της επεξεργασίας όχι μόνο των απορριμμάτων αλλά και του βιοαερίου, της μούργας και άλλων οργανικών υλικών με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επισήμανε ότι για κοινωνικούς και πρακτικούς λόγους ο ΧΥΤΑ Νότου δεν μπορεί να λειτουργήσει ενώ για το ενδιάμεσο στάδιο όπως είπε «μπορούν να εξεταστούν άλλες λύσεις όπως η μεταφορά είτε στο εξωτερικό είτε σε μονάδες γειτονικών με την Κέρκυρα περιοχών».
 
Γ. Σκοπιανό
Η πολιτική ηγεσία της χώρας τον τελευταίο χρόνο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ως προς την διαδικασία διαπραγμάτευσης του λεγόμενου «μακεδονικού ζητήματος» τόνισε ο κ. Γκίκας επισημαίνοντας ότι θέση της ΝΔ είναι να λυθούν πρώτα τα ζητήματα αλυτρωτισμού που εντοπίζονται στο Σύνταγμα και την κρατική λειτουργία των Σκοπίων και στη συνέχεια να ξεκινήσει η συζήτηση για το όνομα. Εκτίμησε δε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση μέχρι τον Ιούνιο…