Συναντήσεις Εργασίας του Στ. Γκίκα με τους Αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας

Συναντήσεις εργασίας με τους Αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, είχε την Τετάρτη στην Αθήνα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής έθεσε τα  προβλήματα και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην Κέρκυρα οι δύο αυτές σημαντικές Υπηρεσίες, ενώ παρέδωσε σχετικά υπομνήματα.

Σε ότι αφορά στο Λιμενικό Σώμα, ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν: οι «άγονες» γραμμές Διαποντίων Νήσων και Ιονίων Νήσων και η ανάγκη για αναβάθμιση των πλοίων που τις εξυπηρετούν, η βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο νησί, ζητήματα προσωπικού και μέσων, κ.α.

 Σε ότι αφορά στην ΕΛ.ΑΣ, ο Βουλευτής έθεσε μετ’ επιτάσεως  το ζήτημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στην ΠΕ Κέρκυρας και την αδήριτη ανάγκη να «ανοίξουν» νέες θέσεις τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση, όσο και στο Αεροδρόμιο – κάτι που δυστυχώς δεν έγινε φέτος – , την αναγκαιότητα δημιουργίας – ίδρυσης Τμήματος Μεταγωγών στην Κέρκυρα, την ρύθμιση της εκκρεμότητας με το Επίδομα Παραμεθορίου, εξοπλιστικά θέματα κ.α.  

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό, ο κ. Γκίκας εξέφρασε τον προβληματισμό του, λέγοντας ότι επειδή η Κέρκυρα είναι πύλη Εισόδου – Εξόδου προς και από την Χώρα, η ενδεχόμενη εγκατάσταση μεταναστών στα Ιόνια Νησιά και δη στην Κέρκυρα – που απέχει λιγότερο από 50 μίλια από την Ιταλία -, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσει.