Δελτια Τυπου

Συναντήσεις Στ. Γκίκα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου

Συναντήσεις Στ. Γκίκα με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρ. Κράτσα και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου

 

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας

Με την Περιφερειάρχη ο Βουλευτής συζήτησε το ζήτημα της έλλειψης αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα και την προοπτική δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων μέσω ΣΔΙΤ, όπως και της προώθησης ιδιωτικών αθλητικών projects μέσω ΕΣΠΑ. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα περαιτέρω ανάδειξης περιοχών NATURA, π.χ. Λίμνη Αντινιότη, με υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου βεβαίως τον πρώτο λόγο έχουν οι οικείοι Δήμοι.

Θέματα συζήτησης απετέλεσαν επίσης το Τοπικό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας, καθώς επίσης και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την υλοποίηση και λειτουργία του νέου Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. 

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας ενημέρωσε τον Στέφανο Γκίκα για τον προγραμματισμό του Δήμου, σε ό,τι αφορά στα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για ζητήματα που σχετίζονται με τα έργα της διαδημοτικής ΔΕΥΑΚ και τις διαδικασίες διάσπασής της. 

Τέλος, κα Υδραίου εξέθεσε τις απόψεις της σε ό,τι αφορά στον νέο Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, σχετικά με την μη παραχώρηση της κυριότητας των περιουσιακών στοιχείων του ΣΥΔΙΣΑ Νότιας Κερκύρας στον νέο Φορέα, παρά μόνον την χρήση και εκμετάλλευση, ενώ επέμεινε στην παράλληλη λειτουργία του ΣΥΔΙΣΑ για κάποια μεταβατική περίοδο, παρότι για να συμβεί αυτό απαιτείται τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου. 

Από την πλευρά του ο κ. Γκίκας τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να λειτουργήσει απρόσκοπτα και αρμονικά, με τη συνεργασία όλων, ο νέος Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων και ότι όλοι πρέπει να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.