Δελτια Τυπου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Στ. Γκίκα με Διοικητή 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη για τις δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας

 

Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας

στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στη Πάτρα, όπου συζητήθηκαν εκκρεμή θέματα που αφορούν τις Δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας.

 

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της επικείμενης επισκευής των Κέντρων Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας τα οποία με ενέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και  θα γίνουν με μέριμνα ΤΑΙΠΕΔ.

 

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ότι το αμέσως προσεχές διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ θα αποστείλει τον σχετικό φάκελο επισκευής των Κέντρων Υγείας στην 6η ΥΠΕ ώστε να την αποστείλει στο Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας για γνωμοδότηση.

Μετά την θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου,  ανοίγει ο δρόμος για την τελική δημοπράτηση του έργου.

 

Σε ότι αφορά στα ζητήματα του Νοσοκομείου μας συζητήθηκαν οι σε εξέλιξη προκηρύξεις για τις θέσεις 12 μόνιμων ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων και 14 θέσεις επικουρικών ιατρών, ενώ αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους 52 νοσηλευτές του ΓΝΚ.

 

Σε ότι αφορά στην εκκρεμότητα με το νέο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ματθαίου Ν. Κέρκυρας ο κ. Καρβέλης θα επισκεφθεί την Κέρκυρα το 3ο Δεκαήμερο του Ιανουαρίου, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ 6ης ΥΠΕ και του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για την κατασκευή του Ιατρείου

 

Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα  κάλυψης με γιατρό του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Λάκκας Παξών και ζήτησε στις επόμενες προκηρύξεις Αγροτικών Ιατρών να συμπεριληφθεί και η Λάκκα Παξών.