Δελτια Τυπου

Συνεχίζεται ο  Εφοδιασμός του Νοσοκομείου και των ΚΥ με Υγειονομικό Υλικό

Συνεργασία με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη, είχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας

Θέμα συζήτησης απετέλεσε η προετοιμασία του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και των Κέντρων Υγείας του Νομού για μία πιθανή έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και η αποστολή επιπρόσθετου υγειονομικού υλικού.

Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ την ενίσχυση του Νοσοκομείου με επιπρόσθετο προσωπικό και συγκεκριμένα, με ιατρικό προσωπικό από την προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για ιατρικό προσωπικό τετράμηνης σύμβασης και με επικουρικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με την συνήθη διαδικασία. 

Παράλληλα, ο Βουλευτής έθεσε την ανάγκη διπλασιασμού των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ώστε να γίνει δυνατή η δημιουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας.

Επίσης, ενημέρωσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τις προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Στο πλαίσιο των τακτικών μας επαφών, πραγματοποιήσαμε σήμερα με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη τηλεδιάσκεψη, ώστε να συζητήσουμε την προετοιμασία των Δομών Υγείας του Νομού Κερκύρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ζήτησα από τον Διοικητή την ενίσχυση του Νομού με επιπρόσθετο ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, και με επιπλέον υγειονομικό υλικό.

Ο Διοικητής με ενημέρωσε, πως όλες οι προτάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας προωθούνται άμεσα στο Υπουργείο Υγείας προς έγκριση. Εν προκειμένω, έχουν προωθηθεί τα αιτήματα για πρόσληψη επικουρικών ιατρών με την συνήθη διαδικασία, αλλά και με την έκτακτη διαδικασία που προβλέπει 4μηνη σύμβαση εργασίας.

Με ικανοποίηση μεταφέρω ότι σήμερα φτάνει στην Κέρκυρα φορτηγό με υγειονομικό υλικό προστασίας, το οποίο αποστέλλει η 6η ΥΠΕ για να διανεμηθεί τόσο στο Νοσοκομείο μας όσο και σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας και των Παξών. Επισημαίνω ότι πρόκειται για την δεύτερη προμήθεια υλικού που πραγματοποιείται εντός δύο εβδομάδων.

Σύντομα θα αποσταλεί και νέο φορτίο με προστατευτικό υγειονομικό υλικό, αφού αναμένεται αύριο ο ανεφοδιασμός της 6ης ΥΠΕ από τις κεντρικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας.  

Ο κ. Καρβέλης με ενημέρωσε επιπλέον για την εν εξελίξει προκήρυξη για την εργολαβία επισκευής του Κέντρου Υγείας Αγ. Μάρκου, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομα οι προκηρύξεις εργολαβίας των Κέντρων Υγείας Λευκίμμης και Αγ. Αθανασίου.

Σε ότι αφορά στα όσα ακούστηκαν για την παράδοση υγειονομικού υλικού από το Νοσοκομείο Κέρκυρας προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, που αποτελεί το Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό της περιοχής μας,  ο κ. Καρβέλης μου εξήγησε, ότι το μόνο που ζητήθηκε και παραδόθηκε από το Νοσοκομείο Κέρκυρας ήταν ένας μικρός αριθμός μασκών τύπου FPP3. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο, καθώς υπάρχει σοβαρή έλλειψη του συγκεκριμένου τύπου μάσκας. Μου διευκρίνισε ωστόσο, πως ο συγκεκριμένος τύπος μασκών χρησιμοποιείται μόνο για την περίθαλψη διασωληνωμένων ασθενών που νοσούν από τον κορονοϊό και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Οι τακτικές επαφές μου τόσο με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη, όσο και με το Υπουργείο Υγείας και τον Διοικητή του Νοσοκομείου μας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, θα συνεχιστούν, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στην καλύτερη δυνατή διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.»