Συνιστά πολιτικό θράσος να επιχαίρουν κάποιοι για τα “επιτεύγματα” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κυριακή, 12 Ιούνιος 2016
Με αφορμή τις γραπτές δηλώσεις του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Παυλίδη, ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Συνιστά πολιτικό θράσος να επιχαίρουν κάποιοι για τα “επιτεύγματα” μιας κυβέρνησης που χαρακτηρίζεται ως η πλέον αποτυχημένη των τελευταίων δεκαετιών. Αν και εγώ στις δηλώσεις μου δεν αναφέρθηκα στον κ. Παυλίδη προσωπικά, του οποίου την πολιτική διαδρομή τιμώ, δεν πρόκειται να σχολιάσω mot a mot τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του, αφού όλα έχουν απαντηθεί λεπτομερώς εντός και εκτός Βουλής, ούτε να απολογηθώ για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Ένα μόνον σχόλιο θα κάνω για τα πλεονάσματα, αφού όλοι γνωρίζουν ότι όταν μια οικονομία αναπτύσσεται με 3 – 4%, που ήταν οι προβλέψεις όλων των Θεσμών για το 2015 και το 2016 – μετά την ανάπτυξη που πετύχαμε το 2014 και πριν την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ – τότε ένα πλεόνασμα της τάξεως του 4% είναι απόλυτα εφικτό. Όταν όμως υπάρχει ύφεση – όπως τώρα – φυσικά και τέτοια πλεονάσματα είναι ανέφικτα.

Όμως παρατηρώ ότι οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ- ANEΛ, μάλλον έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και δεν αντιλαμβάνονται ούτε τι έχουν ψηφίσει, ούτε σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η απέλπιδα προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση μέσω non-papers, να πείσει ότι διαπραγματεύτηκε με επιτυχία και ότι δεν έκανε πίσω από τις “κόκκινες” γραμμές της. Μόνο που οι πολίτες τους πήραν πια χαμπάρι, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις, καταγράφουν την μεγαλύτερη δυσαρέσκεια πολιτών και την μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί ποτέ σε κυβέρνηση λίγων μόλις μηνών. Και είναι απόλυτα λογικό, αφού με την ανικανότητα, τον ερασιτεχνισμό, τον υπέρμετρο λαϊκισμό, την αριστερή ιδεοληψία, τα συνεχή ψέματα, τις κολοτούμπες που θα ζήλευε ο καλύτερος ακροβάτης, κλπ, κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να μας φορτώσουν με τα 90 δις ευρώ του τρίτου – αχρείαστου – μνημονίου, τα 12 δις ευρώ των νέων μέτρων, να κλείσουν τις Τράπεζες, να φέρουν τα capital controls, να μας βυθίσουν πάλι στην ύφεση, να μειώσουν μισθούς και συντάξεις, να αυξήσουν τον ΦΠΑ στο 24% – και ειδικά στην εστίαση από το 13% στο 24% – να αυξήσουν τον ΕΝΦΙΑ αντί να τον καταργήσουν, να διαλύσουν με την φοροκαταιγίδα των έμμεσων και άμεσων φόρων που ψήφισαν τα νοικοκυριά, να εξαφανίσουν πρακτικά την μεσαία τάξη και να γκρεμίσουν ότι έμεινε όρθιο στο επιχειρηματικό πεδίο. Και σαν να μην έφταναν αυτά, νομοθέτησαν και υπέρ του “Υπερταμείου” που δεσμεύει όλη την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου για 99 χρόνια και υπέρ του “κόφτη” της Ντροπής!!

Ας αφήσουν λοιπόν τους πανηγυρισμούς οι βουλευτές και οι λοιποί της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι οι δανειστές τρίβουν τα χέρια τους για την μετάλλαξη του κ. Τσίπρα που προκειμένου να μείνει λίγο ακόμη στην εξουσία, όλα τα περήφανα “όχι” (που τον έφεραν στην εξουσία) τα μετέτρεψε σε μεγαλειώδη “ναι”, βυθίζοντας τους Έλληνες πολίτες στην φτώχεια και στην ανέχεια. Και αν το 2011 και 2012 υπήρχε κάποια δυνατότητα ανταπόκρισης των πολιτών, σήμερα – μετά 6 χρόνια μειώσεων και περικοπών, που τα εισοδήματα δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη – είναι μαθηματικώς αδύνατο να ανταποκριθούν στην νέα φοροκαταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων απλά εξαντλήθηκε. Ας το αντιληφθεί αυτό η κυβέρνηση και ας υιοθετήσει επιτέλους πολιτικές που να ευνοούν τις επενδύσεις και να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, πολιτικές μείωσης φόρων και εισφορών. Η ΝΔ έχει δείξει προ πολλού τον δρόμο.”