Δελτια Τυπου

Τέλος Ιανουαρίου η Τροπολογία για τις Επαναληπτικές Εκλογές στους Αυλίωτες

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Στέφανος Γκίκας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Θεόδωρο Λιβάνιο , μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν και τα παρακάτω θέματα:

Το πρώτο αφορούσε στο ζήτημα των επαναληπτικών εκλογών στο χωρίο Αυλίωτες ,του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Αποφασίστηκε ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα εισαχθεί Τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να επιτραπεί, ειδικά για την Κοινότητα Αυλιωτών,  η διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών.

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε σε εκκρεμότητες του διορισμού των 35 επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018.  Με ενέργειες του κ. Λιβάνιου οι δυο εκκρεμείς ΚΑΔ 65214 και 66779 πήραν σήμερα ΦΕΚ, οπότε προωθείται λύση  και στο ζήτημα αυτό. 

Το τρίτο θέμα που ετέθη αφορούσε στις χρηματοδοτήσεις των νέων Δήμων. Τόσο για τα γενικότερα έργα,  όσο και για τα έργα αθλητικών υποδομών που πρόσφατα ενέκρινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για την Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Οι χρηματοδοτήσεις είναι εξασφαλισμένες και αναμένεται από τους Δήμους κατάλογος και προϋπολογισμός των έργων -παρεμβάσεων,  ώστε να δώσει την τυπική έγκριση το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Στην συνάντηση που είχε ο Βουλευτής στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, συζητήθηκε το πρόβλημα του σήματος των Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας στην ΠΕ Κέρκυρας, καθώς και το ζήτημα της προβληματικής τηλεοπτικής κάλυψης με σήμα της DIGEA του νησιού. 

Ο Υπουργός θα αναμένει από τους Δήμους της Κέρκυρας και των Παξών χάρτη με τα προβληματικά  γεωγραφικά σημεία, τόσο για τα Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας, όσο και για το Τηλεοπτικό Σήμα, ώστε να προωθήσει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες εταιρείες, λύση στο πρόβλημα.