Δελτια Τυπου

Τα Προβλήματα του ΙΕΚ Τουρισμού σε Ρότα Επίλυσης

Επίσκεψη στο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και συνάντηση με το στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού που έχει αποσπαστεί στο ΙΕΚ, Θανάση Αγριόπουλο, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αγριόπουλος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι εντός της εβδομάδας θα πιστωθούν τα χρήματα προκειμένου να γίνει η προμήθεια των απαραίτητων υλικών και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα εργαστήρια.

Σε ότι αφορά στην κάλυψη της θέσης ΠΕ Πληροφορικής που παραμένει κενή επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον κατά την πρόσφατη προκήρυξη, αυτή θα προκηρυχθεί εκ νέου. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη προσληφθεί τρεις διοικητικοί υπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Επιπλέον, ο κ. Αγριόπουλος ενημέρωσε τον Στέφανο Γκίκα για το θέμα που έχει προκύψει με τους καθηγητές Αγγλικής γλώσσας, όπου οι δύο επιτυχόντες υποψήφιοι της σχετικής προκήρυξης, δεν αποδέχτηκαν τις θέσεις τους. Για αυτό τον λόγο το ΙΕΚ προχώρησε στην πρόσληψη δύο καθηγητών από την ελεύθερη αγορά. Πρόκειται για καθηγήτριες που εργάζονται παράλληλα σε δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες αδυνατούσαν να καλύψουν κάποιες ώρες μαθημάτων του ΙΕΚ. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, εξετάστηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η δυνατότητα πραγματοποίησης κάποιων μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης. Στόχος είναι με αυτό τον τρόπο να γίνει δυνατή η ολοκλήρωση των μαθημάτων του Α’ εξαμήνου.

Σε ότι αφορά στην καθαριότητα, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι οι αίθουσες διδασκαλίας όσο και οι χώροι υγιεινής καθαρίζονται καθημερινά με ευθύνη του ιδιοκτήτη των κτηριακών εγκαταστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα που να σχετίζεται με την καθαριότητα.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δρομολογούνται λύσεις για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στο ΙΕΚ σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού. Στόχος είναι, με την συνεργασία όλων, να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΙΕΚ και η καλύτερη δυνατή ποιότητα σπουδών για τους σπουδαστές του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.