Δελτια Τυπου

Τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA)

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία των τριών Βουλευτών της Κέρκυρας, της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και άλλων φορέων.
Ο Σύνδεσμος εξέφρασε έντονο προβληματισμό και ανησυχία για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου, έθεσε θέματα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, την ύπαρξη και εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων, την διευκόλυνση λήψεως δανείων με ευνοϊκούς όρους από τις τράπεζες, κ.α.
Από την πλευρά μου, αφού ανέφερα ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Τουριστικών Πρακτόρων (ΠΟΕΤ) είχε χθες ευρεία τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη όπου εξέθεσε το σύνολο των προβλημάτων, προβληματισμών και προτάσεων των Τουριστικών Πρακτόρων της Χώρας μας, παρουσίασα κάποιες από τις προτάσεις που καταθέσαμε οι Βουλευτές Ιονίων Νήσων της ΝΔ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού στον Τουρισμό και τόνισα ότι αναμφίβολα η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ περιορισμένη και πολύ μικρότερης διάρκειας.
Επεσήμανα ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία επεξεργάζονται τα πακέτα στήριξης του κλάδου, τα οποία μεταξύ άλλων μεριμνούν για τους εργαζόμενους που δεν θα απορροφηθούν φέτος, καθώς και για την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που θα υπολειτουργήσουν. Μάλιστα σε πολύ λίγες ημέρες θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.
Επίσης, αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκπονούνται σε συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΔΥ και θα ξεκινήσει η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.
Υπογράμμισα επίσης ότι είμαι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας προκειμένου σύντομα το Νοσοκομείο μας να αποκτήσει δυνατότητα πιστοποιημένων γρήγορων μοριακών τεστ για κορονοϊό.
Τέλος ανέφερα ότι θα μεταφέρω τις προτάσεις της AOCTA στα αρμόδια Υπουργεία.