Δελτια Τυπου

Τον επόμενο Μήνα ολοκληρώνεται η Παράδοση όλων των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη

Ξεκίνησε σήμερα παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, η παράδοση της προτελευταίας παρτίδας εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους τους. Με αυτές τις 18 κατοικίες συμπληρώνονται 164 και υπολείπονται άλλες 12 προς παράδοση.

Μετά την παράδοση, στις δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, αφού ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και τις τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού στην Κέρκυρα, τόνισε:

«Σήμερα είναι άλλη μία ημέρα χαράς για τον οικισμό του Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας, αφού ξεκίνησε η παράδοση της προτελευταίας παρτίδας εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους τους.

Επιπλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έως το τέλος Αυγούστου θα παραδοθούν και οι τελευταίες 12 εργατικές κατοικίες. Μάλιστα αυτή την παράδοση, εκτός απροόπτου, θα την κάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σηματοδοτώντας έτσι το τέλος αυτής της μακράς διαδρομής, η οποία ταλαιπώρησε τους δικαιούχους. Η Κυβέρνησή μας, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις έβαλε τέλος σε αυτή την μακροχρόνια περιπέτεια.

Ολοκληρώνεται το σκέλος των εργατικών κατοικιών, ωστόσο πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού προς Σκάφωνα και την μελέτη και κατασκευή του Βιολογικού του Σκάφωνα.  

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η εκκρεμότητα θα επιλυθεί σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με τον ΟΑΕΔ και τη ΔΕΥΑΚ και όπου απαιτηθεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, θα συμβάλλω και εγώ.»