Το Πολυνομοσχέδιο δεν υπηρετεί το Εθνικό Συμφέρον και οδηγεί τον Ελληνικό λαό στην φτώχεια και στην ανέχεια…

Κυριακή, 29 Μάιος 2016
Κληθείς να σχολιάσει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, φέρνει νέα δεινά στους Έλληνες πολίτες και υποθηκεύει – και με τη βούλα – την χώρα μας για έναν αιώνα στους δανειστές. Τα 5.6 δις ευρώ νέων φόρων, που τόσο άκριτα και ανερυθρίαστα φορτώνει ο κ. Τσίπρας στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνον δεν θα επιτύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους που απαιτεί η Συμφωνία, αλλά θα σπρώξουν την Ελληνική οικονομία ακόμη πιο βαθιά στο σπιράλ της ύφεσης.

Σε μια χώρα που επί 6 χρόνια βρίσκεται σε βαθιά ύφεση – εκτός φυσικά από την αναλαμπή του 2014, που η τότε κυβέρνηση της ΝΔ πέτυχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης – σε μια χώρα που οι πολίτες βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, που επί χρόνια βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται και που σήμερα έχει ισοπεδωθεί, σε μια τέτοια χώρα λοιπόν, συνιστά απόλυτη παράνοια να προκρίνονται πολιτικές ακραίας φορολόγησης για τα πάντα, για φυσικά πρόσωπα και για επιχειρήσεις.

Η «πρώτη φορά αριστερά», προκειμένου να γαντζωθεί στην εξουσία, δεν υπολογίζει την ευημερία των Ελλήνων, την προοπτική της Ελληνικής οικονομίας, το αύριο της νέας γενιάς. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι λίγοι ακόμη μήνες εξουσίας. Δεν εξηγείται αλλιώς, ούτε η απόλυτα λανθασμένη συνταγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, ούτε η απροκάλυπτη εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας με την ψήφιση του «Υπερταμείου», που υποθηκεύει την χώρα μας για 100 χρόνια, αλλά ούτε ακόμη και ο «κόφτης της υποτέλειας», που παρακάμπτει την Βουλή – άρα την λαϊκή κυριαρχία – και που με ένα απλό ΠΔ θα κόβονται με συνοπτικές διαδικασίες οι μισθοί και οι συντάξεις. Ντροπή!

Η ΝΔ, δια του Αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσίασε στη Βουλή μια άλλη, διαφορετική πρόταση, που δίνει προοπτική και κάνει την οικονομία μας εν τέλει πιο ανταγωνιστική. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ταχύτερες και περισσότερες επενδύσεις, στήριξη της επιχειρηματικότητας, περιορισμός του κράτους, νέος αναπτυξιακός νόμος, στροφή στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες, σωστοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού. Και φυσικά – πάνω από όλα – εναντιωνόμαστε στην άνευ όρων εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, που επιχειρείται σήμερα με το «Υπερταμείο».

Δυστυχώς, με δύο λέξεις, το πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, δεν υπηρετεί το Εθνικό Συμφέρον και οδηγεί τον Ελληνικό λαό στην φτώχεια και στην ανέχεια…».