Δελτια Τυπου

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προγραμματίζει να καλύψει 19 από τις 39 κενές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων

Τρίτη, 21 Ιούλιος 2015
Απάντηση στην Αναφορά που είχε καταθέσει υπόψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας απέστειλε ο Υπουργός κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Γκίκας είχε καταθέσει, σε συνέχεια της από 31.03.2015 Ερώτησής του για την έλλειψη Δικαστικών Υπαλλήλων από τα Δικαστήρια της Κέρκυρας, έγγραφο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, όπου εκφράζεται έντονος προβληματισμός από την έλλειψη υπαλλήλων, οι οποία έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των δικαστικών Οργάνων του νησιού.

Όπως στην Ερώτηση, έτσι και στην Αναφορά, η Απάντηση που εστάλη από τον κ. Παρασκευόπουλο είναι πολύ αναλυτική και μακροσκελέστατη, αφού απαριθμούνται οι κενές θέσεις, πόσοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στις οργανικές θέσεις, όπως και μέσω ποιων προγραμμάτων θα γίνουν οι εκάστοτε διορισμοί ή μετατάξεις.

Σχολιάζοντας την Απάντηση του κ. Παρασκευόπουλου ο Βουλευτής Κέρκυρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός έδειξε ότι είναι γνώστης του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα Δικαστήρια της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από το Υπουργείο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 39 κενές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων, από τις οποίες υπάρχει ρητή δέσμευση ότι θα καλυφθούν οι 19, δηλαδή οι μισές. Σίγουρα με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Δικαστηρίων της Κέρκυρας, αλλά τουλάχιστον αυτές οι 19 θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων θα βελτιώσουν την λειτουργία των δικαστικών Οργάνων. Βεβαίως οι διαδικασίες πρόσληψης θα πρέπει να γίνουν ταχύτατα.»