Δελτια Τυπου

Το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει την ευθύνη της πολιτικής απόφασης

Δευτέρα, 15 Ιούνιος 2015
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Κουράκης απάντησε στην Ερώτηση που είχε συνυπογράψει ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας και αφορούσε την πρόταση ανάκλησης των διοικητικών πράξεων για τις μετατάξεις 3.655 εκπαιδευτικών. Η πρόταση αφορούσε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια, προκειμένου να καλύψουν κενά, τα οποία προήλθαν από την παύση διορισμών των τελευταίων χρόνων.

Ο κ. Κουράκης στην Απάντησή του παραδέχεται ότι το Υπουργείο του μελετάει το συγκεκριμένο θέμα από τον Φεβρουάριο και ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρκετές διαβουλεύσεις με φορείς και με εκπαιδευτικούς. Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. αποφάσισε να προχωρήσει σε σύσταση επιτροπής του θέματος, «ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων του εκπαιδευτικού κόσμου». Επίσης ο Υπουργός επισημαίνει ότι «ως σημείο έναρξης των εργασιών της επιτροπής αυτής τέθηκε η εισήγηση του ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., η οποία στηρίχθηκε αμιγώς στις μαραθώνιες διαβουλεύσεις που προαναφέρθηκαν».

Σχολιάζοντας την Απάντηση του κ. Κουράκη, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ζητήσαμε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κουράκη να μας ενημερώσει, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για την κατάφορη αδικία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που καλύπτουν οργανικά κενά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Απάντηση δεν πήραμε, αφού ο Υπουργός παραπέμπει την ευθύνη της πολιτική απόφασης σε «επιτροπή που θα μελετήσει το θέμα». Με αυτή την Απάντηση παρατείνεται η αγωνία των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους , αφού λύση δεν διαφαίνεται να υπάρξει.»