Δελτια Τυπου

το 16ο Ετήσιο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) ο Στ. Γκίκας

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2013
Στο 16ο Ετήσιο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), που έγινε την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Divani Caravel, παρέστη ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την στήριξη του Κλάδου, στις δυνατότητες που προσφέρει το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο στήριξης 2014 – 20, κ.α.

Το πλήρες κείμενο παρατίθεται παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλοι επιτρέψτε μου να κάνω τρείς επισημάνσεις. Πρώτον, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι το τελευταίο δεκάμηνο, η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό ανακτήθηκε, η εικόνα της Ελλάδος βελτιώθηκε, ενώ και η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινής γνώμης σταδιακά ανακτάται. Να είστε βέβαιοι, ότι αν δεν είχαν επιτευχθεί αυτά και αν δεν υπήρχε πολιτική σταθερότητα, ούτε τα 20 δις ευρώ θα είχαν επιστρέψει στις Ελληνικές Τράπεζες το τελευταίο τετράμηνο, ούτε ανακεφαλαίωση τραπεζών θα είχαμε και βεβαίως δεν θα περιμέναμε τους 17.000.000 τουρίστες, που όπως ακούσαμε από τον ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού, τον κ. Λιάσκο, αλλά και από τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη, είναι ένας αριθμός αφίξεων ρεκόρ που περιμένουμε για φέτος.

Δεύτερον, είναι πράγματι αλήθεια ότι ο Κλάδος σας όλα αυτά τα χρόνια, αντί να είναι ένας ακμάζων Κλάδος στην τουριστική μας βιομηχανία, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, προβλήματα ακόμη και επιβίωσης. Όμως το τελευταίο διάστημα με στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις – όπως αυτή για τις εισφορές, του παριστάμενου φίλου Υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση – η κυβέρνηση ικανοποίησε πολλά αιτήματα της Συνομοσπονδίας σας και μάλιστα με τις παρεμβάσεις που αναμένονται στο νέο νόμο για τον τουρισμό, είναι πλέον ή βέβαιον, ότι ο Κλάδος σας θα αποτελέσει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, που θα συνεισφέρει στην βελτίωση και ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Τρίτον, ακούσαμε διάφορα για το ΕΣΠΑ, εγώ θα επισημάνω την δυνατότητα που προσφέρει το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο στήριξης, 2014 -20, ύψους 17 δις ευρώ, το οποίο όπως ανακοίνωσαν οι Βρυξέλλες θα διοχετευθεί για δράσεις όπως, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την διάχυση των νέων τεχνολογιών. Άρα, σας δίνετε μια σημαντική δυνατότητα, ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διεκδικήσετε το μείζον από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, για να βελτιώσετε τις υποδομές σας και το τουριστικό σας προϊόν.

Θα ήθελα τέλος να δώσω και μια απάντηση στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι η πολιτική που ακολουθεί η τρικομματική κυβέρνηση, «δεν βγαίνει» και δεν θα έχει αποτέλεσμα. Βεβαίως και οι Έλληνες πολίτες υπόκεινται σε μεγάλες θυσίες, αλλά αυτό σύντομα θα αλλάξει. Θα του θυμίσω λοιπόν αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες: «προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται». Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα της εργώδους προσπάθειας της τρικομματικής κυβέρνησης και μετά να κρίνουμε…

Με αυτά τα λόγια επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΣΕΕΔΔΕ για την Πρόσκληση, να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Συνέδριό σας και εύχομαι από καρδιάς να έχετε μια πολύ καλή και αποδοτική τουριστική σεζόν.

Σας ευχαριστώ.»