Το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ και με τη βούλα

Με αφορμή τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup για την Ελληνική οικονομία και το “δήθεν” τέλος των Μνημονίων, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ερωτηθείς από τοπικά ΜΜΕ δήλωσε:


«
Η αλήθεια είναι πικρή. Δυστυχώς και παρά τις κυβερνητικές διαρροές περί του αντιθέτου, ούτε «κούρεμα» χρέους πήραμε, ούτε «καθαρή» έξοδο από τα Μνημόνια πετύχαμε – αφού μπαίνουμε σε καθεστώς ιδιαίτερα ενισχυμένης εποπτείας -, ούτε το Δ.Ν.Τ. φεύγει, ούτε τα πλεονάσματα μειώσαμε και ούτε η τελευταία δόση των 15 δις πάει στην πραγματική οικονομία αφού πάει ΟΛΗ για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Τι «πετύχαμε»; Πρώτον, δέσμευση της Ελλάδας για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022 και μετέπειτα 2,2% του ΑΕΠ από το 2023 μέχρι το 2060!!! Δεύτερον, αιματηρές περικοπές Συντάξεων και Αφορολόγητου που ξεκινούν σε λίγους μήνες και τρίτον, ίσως το μόνο θετικό, την παράταση της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF κατά 10 χρόνια και την επιμήκυνση της μέσης διάρκειας λήξης κατά 10 χρόνια, μέτρο που είχε ήδη αποφασιστεί από το Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 και που θα μπορούσε να εφαρμοστεί από το τέλος του 2014, αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά. 

Ένα είναι σίγουρο. Άλλο ένα αφήγημα του κ. Τσίπρα περί γενναίας ρύθμισης του χρέους και καθαρής εξόδου στις αγορές, πέφτει στο κενό, και το χειρότερο, το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ και με τη βούλα και η λιτότητα που πνίγει την κοινωνία συνεχίζεται με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου μέχρι το 2060…

Για να σωθεί ο τόπος, να ανακάμψει η οικονομία, να αυξηθεί το ΑΕΠ και να έλθουν ουσιαστικές επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και λεφτά στα Ταμεία, απαιτείται μια νέα κυβέρνηση, με μεταρρυθμιστική ατζέντα και τεχνοκρατική αντίληψη, αξιόπιστη, που δεν θα επενδύει στο ψέμα και στον λαϊκισμό, όπως η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μόνον τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών θα ανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, όπως έγινε με την Πορτογαλία και την Κύπρο.