Αρθρα

Τρία Χρόνια ΝΔ – Τρία Χρόνια Πλούσιου Έργου και στην Κέρκυρα 

*του Στέφανου Σωτ. Γκίκα

Η Ελλάδα του 2022, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει κάνει τεράστιες προόδους σε όλους τους τομείς. 

Η χώρα μας εκπέμπει την εικόνα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, με πολλαπλές ισχυρές συμμαχίες και στρατηγικές εταιρικές σχέσεις στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, ενισχύοντας δραστικά την αποτρεπτική της ικανότητα. Έχει κερδίσει την αναγνώριση όλων για την επιτυχή υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και πολιτικών που έκαναν μεταξύ άλλων δυνατή την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων μας προς τον ΔΝΤ και την έξοδό μας από το Καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας τον ερχόμενο μήνα.

Παράλληλα έγινε επιτυχής διαχείριση της πανδημίας, των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της και εφαρμόστηκε  το τέταρτο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στον κόσμο, ύψους 43 δις Ευρώ. Επιπλέον, έχουν ήδη διατεθεί 8 δις Ευρώ για την στήριξη των πολιτών ένεκα των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν επικεντρώνεται όμως μόνο στα μεγάλα θέματα γενικής πολιτικής. Εργάζεται με τον ίδιο ζήλο για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες στην Περιφέρεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο μεγάλος αριθμός έργων που έγιναν ή δρομολογήθηκαν για τον Νομό Κερκύρας. 

Μεταξύ άλλων παραδόθηκαν μετά από 10 ολόκληρα χρόνια οι 176 εργατικές κατοικίες στους δικαιούχους τους, ενώ διασφαλίστηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης η χρηματοδότηση για το ζωτικής σημασίας μεγάλο έργο ύδρευσης της Κέρκυρας, ύψους 170 εκατ. Ευρώ. Άλλα 22 εκατ. Ευρώ για έργα ύδρευσης έχουν συμβασιοποιηθεί.

Διασφαλίστηκαν επιπλέον περισσότερα από 30 εκατ. Ευρώ για την αναβάθμιση – κατασκευή λιμενικών υποδομών όπως είναι οι λιμένες Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, αλλά και των Οθωνών και Μαθρακίου στα Διαπόντια Νησιά.

Υλοποιείται σταδιακά η προεκλογική μας δέσμευση μετατροπής της Κέρκυρας σε Κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη ολοκληρωθεί η α΄ φάση του μεγάλου διαγωνισμού δημιουργίας μαρίνας MegaYacht στην Πόλη της Κέρκυρας, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για τις μαρίνες Καφέ Γυαλί, Λευκίμμης, Ημερολιάς και Λάκκας Παξών. Παράλληλα έχουν αναβαθμιστεί και παραδόθηκαν οι μαρίνες στις Μπενίτσες και στην Παλαιοκαστρίτσα σε ιδιώτες.

Έμφαση δόθηκε και στον Κερκυραϊκό Πολιτισμό, αφού οι Φιλαρμονικές του νησιού εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ανατέθηκε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο η εκπόνηση Master Plan – που ολοκληρώθηκε – για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Φρουρίων της Πόλης της Κέρκυρας, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού. Πραγματοποιούνται επίσης έργα συντήρησης παλαιών βυζαντινών Ιερών Ναών, αλλά και του εμβληματικού καθολικού Ναού, Annunziata.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η δημιουργία Επιτηρητικού Φυλακίου του Στρατού Ξηράς στο βορειοδυτικότερο νησί της χώρας, τους Οθωνούς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τριετή συνεχή ενίσχυση των Δομών Υγείας του Νομού, η τωρινή προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας συμπεριλαμβάνει την ουσιαστική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με 57 μόνιμους νοσηλευτές και 12 μόνιμους ιατρούς! 

Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα του πλούσιου έργου που υλοποιήθηκε στην ΠΕ Κέρκυρας, τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόκειται όμως και για την απόδειξη ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τους νησιώτες και εργάζεται εντατικά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών. 

 

*Δημοσιεύθηκε στις 18/7/2022 στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ