Δελτια Τυπου

Φανερό ότι πρυτάνευσε η κομματική και όχι η αξιοκρατική διαδικασία στην αξιολόγηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Τρίτη, 12 Μάιος 2015
Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας μαζί με άλλους εννιά Βουλευτές του κόμματος προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφορούσε στην καθυστέρηση προετοιμασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αναστάσιος Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης ενημερώνει τους Βουλευτές ότι έχουν ήδη εκδοθεί εγκύκλιοι, οδηγίες και Υπουργικές Αποφάσεις που σχετίζονται με την διοργάνωση των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ ορισμένες ακόμη σχεδιάζονται. Επίσης, αναφέρει ότι έχουν ολοκληρωθεί εν μέρει οι απαραίτητες διαδικασίες για την έγκαιρη οργάνωση των εξετάσεων «μέσα στα συνήθη πλαίσια, όπως κάθε χρόνο».

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δεκατριών νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης αναλύοντας την διαδικασία επιλογής τους και αναφέροντας τις αλλαγές που έγιναν στις σχετικές διατάξεις των νόμων 2986/2002 και 3260/2004. Σύμφωνα με αυτές, υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης για να διορίζονται στις θέσεις αυτές.

Σχολιάζοντας την Απάντηση, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώνει μεν για τα απαραίτητα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, δεν εξηγεί όμως με ποιον τρόπο ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των Διευθυντών από το σύνολο όσων απάντησαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και κάλυπταν τα συγκεκριμένα κριτήρια. Εκ του αποτελέσματος και σε επίπεδο χώρας, είναι φανερό ότι πρυτάνευσε η κομματική και όχι η αξιοκρατική διαδικασία.»