Δελτια Τυπου

Χαιρετισμός Στ. Γκίκα στην Εκδήλωση ΕΚΟ Ναυτιλίας της ΝΔ

Στην εκδήλωση της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας παρευρέθηκε χθες ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στην εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης της Ναυτιλίας στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ναυτιλίας, Βουλευτές και κεντρικά κομματικά στελέχη. 

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, παρουσίασε τον απολογισμό διετίας του Υπουργείου, τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου και τις δράσεις που συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για τον τομέα της Ναυτιλίας.

Ο Στέφανος Γκίκας στο χαιρετισμό του συνεχάρη την Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας για την εξαιρετική δουλειά την οποία επιτελεί σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης αναφέρθηκε στην στενή του συνεργασία ως Βουλευτής Κέρκυρας με το Υπουργείο για ζητήματα που σχετίζονται με την Νησιωτικότητα. Ο κ. Γκίκας εστίασε επιπλέον στον Ν. 4770/2021 για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που αυτός προβλέπει, τον οποίο εισηγήθηκε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Ο Στέφανος Γκίκας έδωσε επιπλέον ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι με την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού και σε αγαστή συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΤΑΙΠΕΔ, η Κέρκυρα εξελίσσεται σε κέντρο Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο στρατηγικής, στην Κέρκυρα θα προστεθούν τρείς επιπλέον μαρίνες (Λευκίμμης, Mega Yacht και Καφέ Γυαλί), ενώ ενδέχεται να προστεθεί και τέταρτη, η μαρίνα Ημερολιάς. Ο Βουλευτής σημείωσε ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες δρομολογούνται, προκειμένου ο στόχος να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος και Βουλευτές.