Ώριμες οι συνθήκες για την επαναδιαπραγμάτευση του οικονομικού σκέλους του μνημονίου

Με περιοδείες σε χωριά του πρ. Δήμου Εσπερίων συνέχισε την προεκλοκλογική του δραστηριότητα την Πέμπτη 7 Ιουνίου, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε την Αχαράβη, τους Αγραφούς, τους Βελονάδες, τους Αυλιώτες και το Σιδάρι.

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση τους πολίτες των περιοχών αυτών και εξήγησε πτυχές του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ που πρόσφατα εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς. Χαρακτήρισε το πρόγραμμα των 18 σημείων, απόλυτα εφικτό, κοστολογημένο και υλοποιήσιμο και ανέφερε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την επαναδιαπραγμάτευση του οικονομικού σκέλους του μνημονίου, όπως ήδη επιβεβαιώθηκε και στην πρόσφατη σύνοδο του ΕΛΚ.

Για το επισόδειο της χειροδικίας με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό κόσμο της χώρας, και ότι τέτοιες συμπεριφορες «υπονομεύουν τη Δημοκρατία μας, δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό και διχάζουν τους Έλληνες».

Εξάλλου την Παρασκευή 8 Ιουνίου, ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε την Αστυνομική Διέυθυνση Κέρκυρας, όπου χαιρέτισε τους αστυνομικούς υπαλλήλους και τους Αξιωματικούς. Ο κ. Γκίκας μετέφερε τον προβληματισμό του για την αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στο Νομό μας, την συσσώρευση λαθρομεταναστών και ζήτησε ενίσχυση της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ σε συγκεκριμένα σημεία ιδίως τις νυχτερινές ώρες.