Έντονα Αντιαναπτυξιακός, Φοροκεντρικός και Οπισθοδρομικός ο Π/Υ 2018, Φτωχοποιεί την Ελληνική Κοινωνία

Σε δηλώσεις για τον Προϋπολογισμό του 2018, που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται αυτές τις ημέρες στην Βουλή, προέβη ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό «αντιαναπτυξιακό, φοροκεντρικό και οπισθοδρομικό».

 

Η πλήρης δήλωση του κ. Γκίκα:

«Άλλος ένας Προϋπολογισμός, ο τρίτος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συζητείται στη Βουλή και προκαλεί αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό στους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι μας επιβαρύνει με επιπλέον 2 δις ευρώ μέτρα και μας φτωχοποιεί πλήρως, αλλά είναι έντονα αντιαναπτυξιακός, φοροκεντρικός και οπισθοδρομικός.

Ο “ορυμαγδός” των νέων δυσβάσταχτων μέτρων δεν έχει τελειωμό: 140 χιλιάδες συνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ. Μειώνονται τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Οι νησιώτες στο Αν. Αιγαίο, για πρώτη φορά, θα πληρώσουν αυξημένο Φ.Π.Α., παρότι η κυβέρνηση είχε ρητά δεσμευτεί περί του αντιθέτου. Μειώνεται στο μισό το επίδομα θέρμανσης και μάλιστα στις  περιοχές που υπόκεινται σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιβαρύνονται επιπλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων και λόγω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, αλλά και επειδή για πρώτη φορά, θα μπει φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων. Μειώνεται περαιτέρω το μισθολόγιο των ενστόλων. Η έκπτωση στην φορολογία από  ιατρικές δαπάνες των καρκινοπαθών, των αρρώστων, των ηλικιωμένων, κλπ, καταργείται.  Αυξάνονται ακόμα περισσότερο – για πολλοστή φορά – οι  ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον νέο τρόπο υπολογισμού τους, επιβάλλεται από 1η Ιανουαρίου νέος φόρος διανυκτέρευσης στον Τουρισμό, κλπ…, η λίστα των νέων μέτρων Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει τελειωμό….

Και όλα αυτά, στις πλάτες μιας κοινωνίας που όπως ξεκάθαρα αποδεικνύεται δεν έχει πια φοροδοτική ικανότητα. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 δις ευρώ, οι κατασχέσεις το 1.000.000, ενώ μόλις τον Οκτώβριο 23.000 περιουσίες κατασχέθηκαν. Ακόμη και οι πλειστηριασμοί θα γίνονται κρυφά και ηλεκτρονικά! Οι ευέλικτες μορφές εργασίας έφτασαν για πρώτη φορά στο 60% και η νέα γενιά εργαζομένων αμείβεται με λιγότερα από 360 ευρώ το μήνα. Και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου πανηγυρίζει και “βλέπει” ανάπτυξη! Ανάπτυξη με τα υπερβολικά πλεονάσματα ύψους 3,5% για 5 χρόνια και τα πλεονάσματα άνω του 2% μέχρι το 2060 (!) που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας, σε συνδυασμό με την άκριτη και άδικη υπερφορολόγηση, δεν μπορεί να έλθει…

Ακόμη και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, εκτιμά ότι οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού 2018 για την Ανάπτυξη και τις Ιδιωτικές Επενδύσεις, είναι υπεραισιόδοξες!

Με απλά λόγια και ο Π/Υ του 2018 που εκπόνησε και δυστυχώς θα ψηφίσει αυτή η αναποτελεσματική και γεμάτη ιδεοληψίες κυβέρνηση, δεν βγαίνει, όπως δεν βγήκε και ο Π/Υ του 2017  (βλέπε π.χ. την Ανάπτυξη που προβλέπονταν 2.7% και τελικά θα είναι κάτω από 1.5%…). Το μόνο που “πέτυχαν” οι Π/Υ του 2017 και του 2016, ήταν να υπερβούν κατά 8.5 δις ευρώ τους δημοσιονομικούς στόχους, κάτι που δεν μας ζητήθηκε, φέρνοντας τα τεράστια αυτά “ματωμένα” πλεονάσματα, που προήλθαν από την υπερφορολόγηση, την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και την εσωτερική στάση πληρωμών, στερώντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμους πόρους από την πραγματική οικονομία.

Όσο για το νέο αφήγημα του κ. Τσίπρα περί  «καθαρής» εξόδου στις αγορές σε 6 μήνες από σήμερα, έχει την ίδια βαρύτητα με το αφήγημα του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» του 2014, μόνον που τώρα οι Έλληνες πολίτες είναι πια υποψιασμένοι, έπαθαν και έμαθαν….».