Δελτια Τυπου

Αναγνωρίζει η Πολιτεία το πρόβλημα που δημιούργει στους επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές

Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2015
Απάντηση στην κοινοβουλευτική Ερώτηση από 27 Απριλίου 2015, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Νικόλαο ΒΟΥΤΣΗ και Παναγιώτη ΚΑΜΜΕΝΟ αντίστοιχα, έλαβε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας, σχετικά με τους επιτυχόντες των Αστυνομικών Σχολών, στους οποίους απεστάλησαν σημειώματα κατάταξης για τις ΕΔ.

Θυμίζουμε, ότι στην ερώτηση επισημάνθηκε η τεράστια αναστάτωση που προκαλεί στους επιτυχόντες στις Αστυνομικές Σχολές της Χώρας, ετών 2013-2014 και 2014-2015, η αποστολή σημειωμάτων κατάταξής τους στις ΕΔ. Το γεγονός, ότι παρά την επικείμενη εισαγωγή τους στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες δεν προβαίνουν στην χορήγηση αναβολής κατάταξης, έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτει σοβαρό πρόβλημα τόσο στους επιτυχόντες όσο και στις οικογένειές τους.

Όπως είχε τονιστεί στην Ερώτηση, πρόκειται για μία προφανή έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αδίκως οι νέοι, που έθεσαν ως στόχο, να υπηρετήσουν την Πατρίδα τους μέσα από τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην απάντησή του, ο συναρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ιωάννης Πανούσης, αναγνωρίζει το πρόβλημα και διαβεβαιώνει τους ερωτώντες Βουλευτές, ότι: «το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιλαμβανόμενα τη σημασία της οριστικής διευθέτησης ζητημάτων που ανακύπτουν από τα ανωτέρω, βρίσκονται ήδη στη διαδικασία αναθεώρησης των διατάξεων που δημιουργούν προβλήματα κατά την εφαρμογή τους…. Έχει καταρτιστεί και προωθείται σχετική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου οι επιτυχόντες και των δύο διαγωνισμών να θεωρηθούν προστατευόμενα-εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, από την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων του Υπ. Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις διευκολύνσεις που απορρέουν από τη φοίτηση σε Σχολές της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος χορήγησης αναβολής κατάταξης από τις Ένοπλες Δυνάμεις.»

Σχολιάζοντας την Απάντηση ο κ. Γκίκας δήλωσε: «Η αναγνώριση του προβλήματος από τον συναρμόδιο Υπουργό κ. Πανούση, αποτελεί ένα πρώτο θετικό μήνυμα, που ελπίζω να οδηγήσει σύντομα στην οριστική επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο, τούτο δεν συνεπάγεται την εξάλειψη των όποιων ευθυνών φέρουν τα συναρμόδια Υπουργεία, που δεν φρόντισαν εγκαίρως να διευθετήσουν ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα, που ήταν εξ αρχής γνωστό.»