Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα μετά τη σύσκεψη στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Τετάρτη, 17 Σεπτέμβριος 2014

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, παρουσία του Προέδρου του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, συμμετείχε ο Στέφανος Γκίκας, ο οποίος εν συνεχεία έκανε την ακόλουθη δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ:

«Παραβρέθηκα σήμερα στην σύσκεψη που έγινε στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο οποίος επισκέφτηκε, στο πλαίσιο ευρύτερης περιοδείας, την Κέρκυρα. Είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε στον Πρόεδρο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στο νησί μας. Γνωρίζεται ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχω επισκεφτεί τον κ. Παπαγιαννίδη στην Αθήνα δύο φορές και τον έχω ενημερώσει για την προβληματική κατάσταση του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας. Να τονίσουμε την μεγάλη αύξηση των διακομιδών προς άλλα νοσοκομεία, που είχαμε φέτος, που σημαίνει ότι οι ανάγκες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας αυξήθηκαν σημαντικά. Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Πρόεδρος, θα προσπαθήσει να καλύψει την έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας με προσωρινές αποσπάσεις – όπως γίνεται ήδη – ενώ αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 200 διασωστών, 5 από τους οποίους έρχονται στην Κέρκυρα.Όσον αφορά στα ασθενοφόρα, περιμένουμε τον ερχόμενο Μάιο την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των νέων ασθενοφόρων, ώστε να ενισχυθεί η Κέρκυρα με δύο καινούργια ασθενοφόρα, ενώ έρχεται σύντομα και ένα επισκευασμένο από την Αθήνα.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον φίλο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, για την καλύτερη – στο πλαίσιο του εφικτού- αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και να μεταφέρω την διαβεβαίωσή του, ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες».