Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού Σταθμού MEGA, για την αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής μαθητών στις Στρατιωτικές Σχολές

Σάββατο, 07 Μάιος 2011
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, για την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, για αναθεώρηση του τρόπου εισαγωγής μαθητών στις Στρατιωτικές Σχολές, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Σωτ. Γκίκας, δήλωσε τα εξής:

«Το στρατιωτικό επάγγελμα, όπως και αυτό του Αστυνομικού, έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Δεν μπορεί να γίνεται κάποιος στρατιωτικός ή αστυνομικός, από «τύχη ή καραμπόλα», όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Συνεπώς η πρότασή του, οι υποψήφιοι να εισάγονται, όχι μέσα από Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά με εξετάσεις στις Σχολές, είναι πολύ θετική. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται, ότι μόνον οι νέοι και οι νέες οι οποίοι πράγματι επιθυμούν να ασκήσουν το λειτούργημα του Αξιωματικού και Υπαξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, θα εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές. Νέοι και νέες που έχουν προετοιμαστεί ψυχικά και σωματικά για την στρατιωτική ζωή και όχι εκείνοι που συμπτωματικά βρέθηκαν στις Σχολές λόγω του συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων και που – εκ των πραγμάτων – δεν μπορούν να προσαρμοστούν».