Δηλώσεις του Πολιτευτή της ΝΔ κ. Στέφανου Γκίκα ανήμερα των Ευρωεκλογών

Ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και αφού περιόδευσε σε πολλά Εκλογικά Τμήματα του Δήμου Κερκυραίων, ερωτηθείς από δημοσιογράφους έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δημοσιογράφος : Κύριε Γκίκα σήμερα τελευταία μέρα, φτάσαμε στις εκλογές, κορυφώθηκαν όλες οι προεκλογικές διαδικασίες και μιλάω για όλα τα κόμματα. Αισιόδοξος κύριε Γκίκα?

Στ. Γκίκας : Κοιτάξτε, «κοντός ψαλμός αλληλούια», σε λίγες ώρες θα δούμε τα αποτελέσματα της κάλπης -απόλυτα σεβαστά- και από εκεί και πέρα θα γίνουν οι εκτιμήσεις που πρέπει να γίνουν για την επόμενη μέρα.Εγώ θέλω να πώ, ότι εδώ στην Κέρκυρα που περνάω τώρα τα εκλογικά τμήματα, βλέπω, ότι η εκλογική διαδικασία διεξάγεται ομαλά, δεν διαπιστώνω όμως μεγάλη συμμετοχή, αυτό είναι πραγματικότητα, ίσως είναι και η μέρα τέτοια με την πολύ ζέστη. Θέλω να πω όμως, ότι θα πρέπει να εμπιστευθούμε τις δυνάμεις της υπευθυνότητος, γιατί η επόμενη μέρα θα είναι εξίσου δύσκολη για να μην πω ακόμη πιο δύσκολη με όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η Κυβέρνηση της ΝΔ.

Δημοσιογράφος : Κύριε Γκίκα κάνουν πολύ λόγο ότι αυτές οι εκλογές θα είναι έκπληξη και κυρίως για τα μεγάλα κόμματα. Το σίγουρο είναι, ότι ένα ποσοστό μεγάλης αποχής θα φέρει τριγμούς σε όλα τα κόμματα θα λέγαμε. Πιστεύεται, ότι η επόμενη μέρα θα είναι κρίσιμη?

Στ. Γκίκας : Κοιτάξτε, στις Ευρωεκλογές πάντοτε, τα ποσοστά των κομμάτων είναι μικρότερα. Εγώ θα έλεγα για παράδειγμα, το 1999 τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν στο 68% συνολικά, ενώ τον επόμενο χρόνο στις εκλογές του 2000, ξεπέρασαν το 85%. Συνεπώς στις Ευρωεκλογές υπάρχει μία άλλη φιλοσοφία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι, ότι την επόμενη μέρα, αύριο δηλαδή, ο αγώνας της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή συνεχίζεται αμείωτος και αντίπαλοι μας θα είναι τα προβλήματα και μόνο αυτά.

07-06-2009