Επίσκεψη κ. Στέφανου Γκίκα στον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ

Τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ επισκέφθηκε ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας και ενημερώθηκε για διάφορα θέματα που απασχολούν το Δήμο, όπως η προετοιμασία της πόλης για την Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ, οι διαδικασίες για την ίδρυση του φορέα διαχείρισης της παλιάς πόλης στο πλαίσιο της UNESCO, οικονομικά θέματα, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών μου με τους τοπικούς μας άρχοντες, επισκέφθηκα σήμερα τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Σωτήρη Μικάλεφ, όπου είχα μαζί του μία μακρά συζήτηση για διάφορα θέματα.

Μετέφερα στον κ. Δήμαρχο τις απόψεις μου, αλλά και τις εμπειρίες μου από αντίστοιχες μεγάλες Συνόδους, που είχα την τιμή να συμμετέχω και μιλώ βεβαίως για την επερχόμενη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΟΑΣΕ και πόσο σημαντικό είναι να διεξαχθεί κατά απόλυτα ομαλό τρόπο, σε μία πόλη καθαρή, όμορφη, περιποιημένη, με φιλόξενους πολίτες. Ο κ. Δήμαρχος με διαβεβαίωσε, ότι από πλευράς Δήμου θα γίνει ότι απαιτείται, ώστε η εικόνα της πόλης να είναι η καλύτερη δυνατή και ζήτησε την κατανόηση και την συνεργασία των πολιτών για το 3ήμερο αυτό, πράγμα αυτονόητο.

Αξίζει να επισημάνω, ότι πάνω από 1000 προσκεκλημένοι θα καταλήσουν στην Κέρκυρα, ενώ το γεγονός θα καλυφθεί από 250-300 δημοσιογράφους – ένας πρωτόγνωρος αριθμός για την Κέρκυρα – η οποία θα αποτελέσει το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για το 3ήμερο 27–29 Ιουνίου 2009.

Συζητήσαμε βεβαίως και τα θέματα της UNESCO και του Φορέα Διαχείρισης. Παρά την κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία και την συνεχή αλληλογραφία του Δήμου με το ΥΠΠΟ, ο κ. Μικάλεφ μου εξέφρασε την ανησυχία του για την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε το Σχέδιο Δράσης να αρχίσει να υλοποιείται. Ανησυχία την οποία συμμερίζομαι απολύτως.

Επίσης, συζητήσαμε και οικονομικά θέματα όπως την υπαρκτή δυσκολία για την στήριξη της Δημοτικής Χορωδίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας, την προσπάθεια του Δήμου να εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο της ανάπλασης του Φοίνικα κ.α.

Τέλος, αναφερθήκαμε και στην διαχείριση των απορριμμάτων. Επανέλαβα στον κ. Δήμαρχο τις γνωστές μου θέσεις, με πρώτη την ανάγκη επίσπευσης των μελετών– διαδικασιών για την κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.»

10-06-2009