Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στα Διαπόντια Νησιά

Δευτέρα, 11 Μάιος 2015
Επίσκεψη στα Διαπόντια νησιά, Ερείκουσα, Μαθράκι και Οθωνούς, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας (ΝΔ) Στέφανος Γκίκας, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, όπου συναντήθηκε με Αντιδημάρχους, τους Προέδρους και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, καθώς και με αρκετούς πολίτες, τους οποίους ευχαρίστησε για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν αρκετά θέματα που αφορούν τα Διαπόντια Νησιά και απασχολούν ιδιαίτερα τους κατοίκους, όπως το θέμα του «Καλλικράτη» και η πιθανότητα δημιουργίας ανεξάρτητων Δήμων ή Δήμου στα Διαπόντια, το θέμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας και η πιθανότητα ναύλωσης οχηματαγωγού για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, το ζήτημα της έλλειψης Αγροτικών Γιατρών, η διαχείριση των απορριμμάτων, ο υψηλός Φ.Π.Α και η ανάγκη εξίσωσής του με των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, η έλλειψη υποδομών καθώς και το θέμα της καθυστέρησης στην δρομολόγηση και υλοποίηση των έργων, όπως η ολοκλήρωση του Λιμένος των Οθωνών και η εκκίνηση του Λιμένος της Ερείκουσας.

Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι θα προωθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τα ζητήματα αυτά, ενώ επισήμανε την ιδιαίτερη γεωπολιτική αξία των Διαποντιών Νήσων, λόγω των υδρογονανθράκων που, όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν στην περιοχή. Δεν είναι τυχαία άλλωστε, όπως ανέφερε ο Βουλευτής, η προχθεσινή ρηματική διακοίνωση της Αλβανίας, με την οποία διαμαρτύρεται στην Ελληνική Κυβέρνηση που προχωρά σε κατάτμηση οικόπεδων στο θαλάσσιο χώρο μας για διαγωνισμούς με στόχο την έρευνα των υδρογοναθράκων.