Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στην Καθολική Αρχιεπισκοπή

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών κ. Ιωάννη Σπιτιέρη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Καθολική Αρχιεπισκοπή, αλλά και γενικότερα θέματα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της Ανουτσιάτα, η καθυστέρηση των έργων του Δήμου στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το μείζον ζήτημα των διωγμών των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και Β. Αφρική.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών κ. Ιωάννη Σπιτιέρη. Αρχικά συζητήσαμε το θέμα της Ανουτσιάτα που δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα, παρότι έχει υπογραφεί η σύμβαση από τον Ιανουάριο του 2015. Τις επόμενες μέρες θα καταθέσω Ερώτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για να μας απαντήσει ο κ. Ξυδάκης, για ποιο λόγο δεν προχωράει η εργολαβία. Μου μετεφέρθη επίσης η ανησυχία των καταστηματαρχών της περιοχής για το υφιστάμενο εκεί εργοτάξιο, το οποίο καθιστά εξαιρετικά δυσχερή τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Για το θέμα θα πρέπει να τοποθετηθεί και η Δημοτική Αρχή και να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση του χώρου.

Επίσης ετέθη από τον Αρχιεπίσκοπο, ο έντονος προβληματισμός και η αγωνία του για την κατάσταση, η οποία εξελίσσεται στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή με τον διωγμό των Χριστιανών, από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και από άλλες Μουσουλμανικές χώρες. Είναι ένα θέμα, το οποίο απασχολεί τη διεθνή κοινότητα, αφού ήδη πάνω από 100.000 Χριστιανοί έχουν διωχθεί και σκοτωθεί τα τελευταία λίγα χρόνια. Ανέφερα στον Σεβασμιότατο ότι θα θέσω το ζήτημα αυτό στην ομάδα των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ώστε να το θέσουν με τη σειρά τους στο Ευρωκοινοβούλιο, για να δούμε τι μπορεί να γίνει στο επίπεδο της Ε.Ε. και ποια θα είναι η αντίδραση της Διεθνούς Κοινότητας. Στο σημείο αυτό, να επισημάνω, ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο. Συγκεκριμένα φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη παιδάκια από τη Συρία και από το Ιράκ, τα οποία είναι πρόσφυγες λόγω των διωγμών από το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα, το καλοκαίρι θα έρθουν κάποια από αυτά, εδώ στην Κέρκυρα στις κατασκηνώσεις.

Για το θέμα της Ανουτσιάτα και την πορεία των έργων θα σας ενημερώσω μόλις πάρω την απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό.»