Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στην Κοινότητα της Ερείκουσσας

Στο πλαίσιο των περιοδειών του στον Νομό μας ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο την Κοινότητα της Ερείκουσσας όπου είχε επαφές με τον Πρόεδρο, Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και πολλούς κατοίκους.

Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για τα προβλήματα αλλά και τα θέματα που απασχολούν το Νησί, ενώ συνομίλησε με τους κατοίκους και για τα τρέχοντα πολιτικά θέματα.

Στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά επισκέφτηκα την φιλόξενη Ερείκουσσα που είχε και το πανηγύρι για την ενίσχυση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του ακριτικού αυτού Νησιού μας.

Θα συμφωνήσω με την Κοινότητα, ότι ο Φορέας Διαχείρισης για τα υπολειπόμενα έργα του λιμένος της Ερείκουσσας θα πρέπει να είναι ο ΟΛΚΕ, ο οποίος διαθέτει αντίστοιχη εμπειρία. Ως γνωστόν οι αδειοδοτήσεις για τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και η όλη διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί.

Επίσης θεωρώ, ότι η λειτουργία του Λιμενικού Σταθμού στο Νησί θα πρέπει να λάβει σάρκα και οστά αφού με την αύξηση του προσωπικού του Λ.Σ. τα τελευταία 2 χρόνια τούτο θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Οι κάτοικοι μου εξέφρασαν για άλλη μία φορά την αγωνία τους για την καθυστέρηση της κατασκευής του λιμένος της Βόρειας Κέρκυρας, τον οποίον οραματίζονται ως ένα λιμένα και με εμπορική και με τουριστική υποδομή. Επί του θέματος αυτού θεωρώ, ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες μελέτες για να δρομολογηθεί επιτέλους το έργο, το οποίο δεν θα δώσει μόνο αναπτυξιακή προοπτική στα Διαπόντια Νησιά, αλλά και σε όλη την Βόρεια Κέρκυρα.

Τέλος και στο θέμα της θαλάσσιας συγκοινωνίας και επικοινωνίας, οι κάτοικοι μου μετέφεραν την αγωνία τους για την υπάρχουσα μορφή της συγκοινωνίας και την σφοδρή επιθυμία τους για την βελτίωσή της.

Ανέφερα στον κ. Πρόεδρο, ότι στο πλαίσιο τω δυνατοτήτων μου θα βοηθήσω στην προώθηση των αιτημάτων της Κοινότητας.»

03-08-2009