Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στις Υγειονομικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Κέρκυρας

Συνάντηση με τον Διευθυντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Κέρκυρας κ. Γιάννη Τριβυζά πραγματοποίησε ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες, με κύριο αυτό της έλλειψης ιατρών ορισμένων ειδικοτήτων.

Ο κ. Γκίκας εξήρε την προσπάθεια των ιατρών και νοσηλευτών του Ιδρύματος να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των 40.000 και πλέον ασφαλισμένων της Κέρκυρας, που την καλοκαιρινή περίοδο περίπου διπλασιάζονται, ενώ συζήτησε με τον κ. Τριβυζά γενικότερα θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο της Κέρκυρας.

Μεταξύ άλλων o κ. Γκίκας στις δηλώσεις του ανέφερε και τα εξής:

«Συμφωνώ απολύτως με τον κ. Τριβυζά, ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν το γρηγορότερο οι ελλείψεις ιατρών στις ειδικότητες του καρδιολόγου, οφθαλμιάτρου και πνευμονολόγου, όπου η αναμονή για ραντεβού κυμαίνεται από 3 μέχρι 4 εβδομάδες, γεγονός που δημιουργεί εύλογα τη δυσαρέσκεια των ασφαλισμένων. Ελπίζω, ότι οι εξαγγελίες του αρμόδιου Υπουργείου και της Διοίκησης του ΙΚΑ για την συμπλήρωση των ελλείψεων να έχουν σύντομα υλοποιηθεί.

Θεωρώ επίσης, ότι πρέπει να επανεξεταστεί το εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων ιατρών με τις επαναλαμβανόμενες μονοετείς συμβάσεις, οι οποίες για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Τέλος, ανέφερα στον κ. Διευθυντή, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου θα προωθήσω τα δίκαια αιτήματα των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Κέρκυρας, οι οποίες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους συμπολίτες μας.»