Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στον ΟΛΚΕ: Η πορεία των Έργων, η Κρουαζιέρα και τα Υδατοδρόμια στην Ατζέντα

Επίσκεψη στον ΟΛΚΕ πραγματοποίησε την Πέμπτη 19  Οκτωβρίου 2017, ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν τον Οργανισμό από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σπύρο Στεφανίδη. Συζητήθηκαν, η πορεία των έργων, τα υδατοδρόμια, θέματα Κρουαζιέρας, οικονομικά θέματα, κ.α.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Γκίκας σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής:

“Είχα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, κ. Σπύρο Στεφανίδη, μια μακρά και ειλικρινή συζήτηση – ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό. Ενημερώθηκα για την πορεία των ημιτελών έργων, καθώς και για το έργο του καταφυγίου της Σπηλιάς, για το οποίο θυμίζω πέρσι την Άνοιξη, η κυβέρνηση μας διαβεβαίωνε ότι τα υπολειπόμενα 7.5 εκατομμύρια ευρώ, θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έγινε! Όπως μου είπε ο κ. Πρόεδρος, αυτό οφείλεται σε ζητήματα «νομικής υφής», αλλά και αντιρρήσεων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Πρόσθεσε πάντως ότι οι αντιρρήσεις της Αρχαιολογίας ξεπεράστηκαν και ότι είναι σε επαφή με την Περιφέρεια για την ένταξη του έργου είτε στο ΠΔΕ είτε στο ΕΣΠΑ. Ελπίζω αυτή τη φορά το έργο να προχωρήσει…. γιατί είναι έργο πνοής για την τοπική οικονομία.

Συζητήσαμε επίσης το ζήτημα των Υδατοδρομίων όπου πληροφορήθηκα ότι εντός των επομένων ημερών η εταιρεία των Υδατοδρομίων θα φέρει κάποιο υδροπλάνο για δοκιμές. Το ζήτημα βέβαια εδώ είναι να «τρέξουν» τα αρμόδια Υπουργεία τις διαδικασίες αδειοδότησης των Υδατοδρομίων και των άλλων Νησιών του Ιονίου, γιατί με μόνα αδειοδοτημένα αυτά της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας, κινδυνεύουμε να χάσουμε και άλλη σεζόν

Για το έργα στις ράμπες του υπήνεμου μόλου, ύψους περίπου 400.000 ευρώ, τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει, αφού η χρηματοδότηση έχει σταματήσει με ευθύνη της Περιφέρειας. Να θυμίσω ότι το 2015 ως Βουλευτής, υπέβαλα  Ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων και είχα εισπράξει τότε πολλά “θα” από το αρμόδιο Υπουργείο. Όμως 2.5 χρόνια μετά, το έργο δεν ολοκληρώνεται….


Και έρχομαι στο θέμα της Κρουαζιέρας. Όπως γνωρίζετε η Νέα Δημοκρατία έχει εντάξει στο πρόγραμμά της την μετατροπή του λιμένος της Κέρκυρας σε Λιμένα Home Porting για την Κρουαζιέρα. Ο κ. Πρόεδρος μου είπε λοιπόν ότι αναμένει τις επόμενες μέρες εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών για να συζητήσουν την προοπτική αυτή και ότι για τα αναγκαία έργα υποδομής έχει πάρει την έγκριση από το ΤΑΙΠΕΔ και ευελπιστεί να ξεκινήσουν σύντομα. Αυτό συνιστά θετική εξέλιξη την οποία παρακολουθούμε.


Ενημερώθηκα και για άλλα ζητήματα, όπως την πορεία του έργου στην Γαρίτσα και την μελέτη που ανετέθη από τον ΟΛΚΕ για να επισκευαστεί και το τμήμα Δεσσύλα – Ναυτίλος, για την προσπάθεια τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προς τον ΟΛΚΕ, για την πορεία των έργων στον “κόμβο” και τη νέα Πύλη, κ.α.

Συνεχάρην επίσης και τον κ. Άρη Μπατσούλη για την εκλογή του ως Α’ Αντιπροέδρου στην MEDCRUISE που αναμφίβολα προβάλλει την Κέρκυρα.

Θεωρώ κλείνοντας, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί να προωθεί τα σημαντικά έργα που θα φέρουν πλούτο και ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες, κωλυσιεργεί, εγκλωβισμένη στην  γραφειοκρατία, στις παθογένειες του Δημοσίου που αδυνατεί να θεραπεύσει και φυσικά σε ιδεοληπτικά εμπόδια που δεν θέλει να υπερβεί. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σε όλη την Επικράτεια και φυσικά εδώ στην Κέρκυρα, που παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του ΟΛΚΕ, περνούν οι μήνες και τα χρόνια και χάνονται πολύτιμοι πόροι από την μη ολοκλήρωση των έργων, την έλευση των Υδροπλάνων, την μη απόδοση στο Δήμο της Λιμενικής Ζώνης, κλπ…».