Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) – Συμμετοχή σε Θρησκευτικές Εκδηλώσεις στους Παξούς

Επίσκεψη στον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) πραγματοποίησε την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2009 ο Πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χαρίτο και τα μέλη του Δ.Σ. κκ Κώστα Βλασσερό και Δημήτρη Διαβάτη για τα θέματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο εν μέσω μιας δύσκολης τουριστικής χρονιάς.

Συζητήθηκαν επίσης και γενικότερα θέματα για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας, την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, την βελτίωση των υποδομών κλπ.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο πλαίσιο των επαφών μου με τους φορείς του τουρισμού στο Νομό μας, επισκέφθηκα σήμερα τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA), όπου ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τα 65 μέλη του Συνδέσμου, ενώ ανταλλάξαμε απόψεις και για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Σύνδεσμος εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του τουρισμού στο νησί μας, αφού παρατηρείται μία σημαντική μείωση του τζίρου στις τουριστικές επιχειρήσεις, σε σχέση με πέρσι, ενώ υπάρχει σκεπτικισμός και για το 2010, αφού τα πρώτα μηνύματα δηλώνουν τουλάχιστον στασιμότητα.

Σημαντικό θέμα που βεβαίως αφορά όλη την χώρα, είναι και η άρση των CABOTAGE, ένα πολύπλοκο – η αλήθεια είναι θέμα – που κατά πολλούς, θα βοηθήσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη, αφού πολλά κρουαζιερόπλοια θα μπορούν να χρησιμοποιούν ως λιμένες εκκίνησης για τις κρουαζιέρες τους, ελληνικούς λιμένες με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία του τόπου.

Αναφερθήκαμε και σε ορισμένα προβλήματα του κλάδου, με πρώτο τις επιπτώσεις από την οικονομική κρίση, και ετέθη το αίτημα της Ομοσπονδίας για επιχορήγηση από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα τουριστικά πρακτορεία κατά τους χειμερινούς μήνες. Το αίτημα αυτό θα μπορούσε να εξετασθεί από την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων στο πλαίσιο των μέτρων αρωγής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν την παρούσα οικονομική κρίση.

Επίσης το ΔΣ εξέφρασε την ανησυχία του για την υπερβολική καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων από τον ΕΟΤ σε ήδη αγορασθέντα λεωφορεία, καθυστερήσεις που εγγίζουν τα 2 χρόνια και έχουν δημιουργήσει ευνόητα προβλήματα στους ιδιοκτήτες. Στο σημείο αυτό εξέφρασα την συμπαράστασή μου στο αίτημα των ιδιοκτητών για άμεση καταβολή των χρημάτων.

Τέλος, συζητήσαμε και για τα θέματα υποδομών στο νησί μας και συμφωνήσαμε, ότι ένας νέος οδικός άξονας, οι βελτιωμένες λιμενικές υποδομές και μία νέα συντομότερη πορθμειακή σύνδεση πρέπει να αποτελέσουν τους στόχους μας για τα επόμενα χρόνια, στόχοι απαραίτητοι για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Επίσης στο πλαίσιο των περιοδειών του στο Νομό μας ο κ. Γκίκας επισκέφθηκε τους Παξούς, όπου συμμετείχε στιςΘρησκευτικές Εκδηλώσεις της Εορτής του Αποστόλου Γαΐου.Ο κ. Γκίκας συνομίλησε με θεσμικούς φορείς και κατοίκους για τα θέματα που απασχολούν το νησί, όπως το πρόβλημα στο λιμάνι του Γαΐου, τις ελλείψεις προσωπικού σε δημόσιες υπηρεσίες του νησιού, η μείωση του τζίρου από τον τουρισμό κλπ.

01-07-2009