Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στο ΓΝΚ: Ζητά την άμεση πρόσληψη Επικουρικού προσωπικού και διαφωνεί με την παραχώρηση του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ. 5 οι προσλήψεις στο ΕΚΑΒ

Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2014
noΕπίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας πραγματοποίησε χθες ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ Γιάννη Κεφαλλονίτη και την προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Αθηναίου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο την παρούσα περίοδο που είναι η πιο επίπονη του έτους λόγω του αυξημένου αριθμού των επισκεπτών, καθώς και για τις άμεσες ανάγκες του ΓΝΚ, αλλά και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Διοίκηση. Εκτενής συζήτηση έγινε και για την διαφαινόμενη παραχώρηση των κτηρίων του Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ, προοπτική στην οποία αντιδρά και το ΔΣ του Νοσοκομείου με ομόφωνη απόφασή του.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ:

«Μπήκαμε στον Ιούλιο που πλέον ο αριθμός των επισκεπτών στο Νησί μας είναι σημαντικός και ο εργασιακός φόρτος στο Νοσοκομείο μας αυξάνεται κατακόρυφα. Είχα λοιπόν την ευκαιρία, να συναντηθώ με την Διοίκηση του ΓΝΚ, την οποία και ευχαριστώ, για να ενημερωθώ εκ νέου για τις άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου και να προσπαθήσω στην επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας, να βοηθήσω στην προώθηση των αιτημάτων της Διοίκησης.

Καταρχάς το πιο άμεσο πρόβλημα, είναι η λήξη στις επόμενες μέρες, των συμβάσεων του Ιατρικού Επικουρικού Προσωπικού και η αναγκαιότητα για άμεση αντικατάστασή τους. Συγκεκριμένα αιτούνται 11 θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι κρίνονται απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των Κλινικών του ΓΝΚ. Οι συγκεκριμένες πιστώσεις είναι μεν εξασφαλισμένες, αλλά απαιτείται επίσπευση των διαδικασιών γιατί στις 17 Ιουλίου οι περσινοί συμβασιούχοι απολύονται. Βεβαίως το οξύ πρόβλημα της ελλείψεως προσωπικού δεν επιλύεται μόνο με Επικουρικό προσωπικό, αλλά απαιτούνται και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι ανάγκες του ΓΝΚ έχουν υποτυπωθεί και καταγραφεί και υπερβαίνουν τις 150 προσλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζω την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, ότι μέσα στο χρόνο, θα προσληφθούν 3000 περίπου άτομα για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Υγείας και ελπίζω ότι και οι δομές Υγείας στην Κέρκυρα να είναι από αυτές που θα ενισχυθούν. Αυτή άλλωστε θα πρέπει να είναι η επιδίωξη όλων μας. Ήδη σε επαφή που είχα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδη πήρα την διαβεβαίωση ότι τα άτομα που θα προσληφθούν στο ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα θα είναι 5 από 2 που ήταν η αρχική απόφαση, και αυτό συνιστά θετική εξέλιξη. Σήμερα το ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΚ, υπερβάλλει εαυτόν προκειμένου να ανταποκριθεί στις εργασιακές απαιτήσεις και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί….

Τώρα για το θέμα του Ψυχιατρείου, αντιλαμβανόμενος την αναστάτωση που θα φέρει η οποιαδήποτε αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των κτηρίων του Ψυχιατρείου, τόσο στην ομαλή λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου, όσο και στις Δομές Υγείας στην Κέρκυρα, αλλά και για λόγους ιστορικούς και πολιτιστικούς, επιθυμώ και εγώ να συνταχτώ με εκείνους που διαφωνούν με αυτήν την προοπτική. Παρότι η επίσημη κυβερνητική θέση είναι ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα προχωρήσει σε αξιοποίηση του ακινήτου, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ανταλλαγή απόψεων με τις τοπικές αρχές και ότι η όποια αξιοποίηση θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, η θέση μου για την αλλαγή του status του Ψυχιατρείου παραμένει αρνητική…».