Επίσκεψη Στ. Γκίκα στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος – Έθεσε το θέμα πυροπροστασίας της Παλαιάς Πόλης

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Επίσκεψη στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο πραγματοποίησε σήμερα ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για την πορεία της αντιπυρικής περιόδου και για τις προσπάθειες που καταβάλει του Πυροσβεστικό Σώμα (Π.Σ.) για την επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών στα Ιόνια Νησιά.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ενημέρωσε τον κ. Γκίκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Π.Σ. στην Κέρκυρα. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο κτιριακό ζήτημα, όπου λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν ολοκληρώνεται το υπόστεγο για τα πυροσβεστικά οχήματα στο νέο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.) καθώς και το υπόγειο του κτιρίου, στο παλαιό Νοσοκομείο. Έκανε επίσης λόγο για τις γενικότερες υλικοτεχνικές ελλείψεις και ανέλυσε τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Σώματος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Ο κ. Γκίκας από την πλευρά του συνεχάρη τον κ. Γεωργακόπουλο για την αυτοθυσία και των αγώνα των Ελλήνων πυροσβεστών για τον περιορισμό των πυρκαγιών, ενώ εκθείασε την μέχρι τώρα πορεία της αντιπυρικής περιόδου στην Κέρκυρα. Επιπλέον, έθεσε εκ νέου το θέμα της πυροπροστασίας της Παλαιάς Πόλης, θέμα στο οποίο αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Γκίκας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η σημερινή μου επίσκεψη στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν προγραμματισμένη και δεν εντάσσεται στην προεκλογική μου δραστηριότητα.

Παρακολουθώ από κοντά τις προσπάθειες της Π.Υ. και αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό για τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει. Βεβαίως υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής λόγω και της οικονομικής κρίσης και η Περιφέρεια του Π.Σ. Ιονίων Νήσων κάνει αξιέπαινες προσπάθειες να τις καλύψει μέσω ενός σωστού επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού.

Έθεσα ξανά το θέμα της πυροπροστασίας της Παλαιάς Πόλης, όπου ο κ. Γεωργακόπουλος με ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια σε συνεργασία με τον Δήμο και ότι συνεστήθη εκ νέου μία σχετική επιτροπή. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα πρέπει οι όποιες επικαιροποιημένες μελέτες πυροπροστασίας να προωθηθούν και να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν. Για αυτό, για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε σύντομα.

Να θυμίσω τέλος, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξασφαλίσει περίπου 1,5 εκατ. Ευρώ προκειμένου να επισκευαστεί το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου και να μετεγκατασταθούν οι Πυροσβεστικές και οι Αστυνομικές Υπηρεσίες. Ήταν μία σημαντική απόφαση με μετρήσιμα οφέλη για το κράτος. Από την ενημέρωση που είχα, φαίνεται ότι λείπουν μόλις 120.000 Ευρώ για να ολοκληρωθεί η επισκευή του υπογείου και το υπόστεγο αυτοκινήτων του Π.Σ. Θεωρώ, ότι τα κονδύλια αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2016 του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ένα αίτημα που είναι καθ’ όλα δίκαιο και θα πρέπει να επιδιωχθεί αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.»