Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Χρ. Κέλλα στην Κέρκυρα

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέφανου Γκίκα, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, επισκέφτηκε το Σάββατο την Κέρκυρα και πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (ΓΝΚ).

Ο κ. Κέλλας, συνοδευόμενος από τον κ. Γκίκα, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κώστα Σπίνουλα και τους υπ. Βουλευτές Γιάννη Κοντό και Σπύρο Κροκίδη, ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες για τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και για τα λοιπά προβλήματα των Δομών Υγείας στην Κέρκυρα.

Στις δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Κέλλας, επεσήμανε την ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στον Τομέα της Υγείας, αναφέροντας ότι η κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας το 7μηνο ΣΥΡΙΖΑ, επιδεινώθηκε σημαντικά και ότι πολλές Δομές Υγείας υπολειτουργούν. Επεσήμανε επίσης τις πολλές σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή, του Στέφανου Γκίκα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφέροντας ότι για το ΓΝΚ θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η νησιωτικότητα και η τουριστική κίνηση, που καθιστούν το Νοσοκομείο Κέρκυρας ένα εξαιρετικά επιβαρυμένο Νοσοκομείο, και ως εκ τούτου η κάλυψη των κρίσιμων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα αποτελέσει προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, που όπως εκτίμησε θα είναι η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Κέλλας συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο των Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας κ. Γιάννη Τριανταφυλλούδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις της Ψυχικής Υγείας στην Κέρκυρα, καθώς και την Πρόεδρο του ΚΟΙΣΠΕ κα Μαρία Δημοπούλου.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν και ο Αναπλ. Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝΚ και πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΓΝΚ, Γιάννης Κεφαλλωνίτης και ο Επιμελητής Β´ του Κ.Υ. Λευκίμμης Γιώργος Σαγιάς.