Επίσκεψη Τομέα Άμυνας Νέας Δημοκρατίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ενημερωτική επίσκεψη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011, οι υπεύθυνοι του Tομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Μαργαρίτης Τζίμας, Βουλευτής Δράμας, συνοδευόμενος από τους Αναπληρωτές Τομεάρχες Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, Βουλευτή Έβρου και Στέφανο Γκίκα, πρ. Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε ζητήματα του Υπουργείου. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, στο γραφείο του Υπουργού με την παρουσία και του Αναπληρωτή ΥπουργούΠάνου Μπεγλίτη.

Η νέα Πολιτική Εθνικής Άμυνας, το 15ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, η Δομή Δυνάμεων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κρατική αμυντική βιομηχανία, τα Μετοχικά Ταμεία, ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ, ο νέος νόμος περί των αμυντικών προμηθειών, το θέμα των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών – που έθεσε και κατά την χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς – ήταν μερικά από τα θέματα που τέθηκαν.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά επισκέφτηκα σήμερα τον γνώριμο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου μαζί με τον Τομεάρχη κ. Μαργαρίτη Τζίμα και τον κ. Αλέκο Δερμεντζόπουλο, είχαμε μια μακρά και ουσιώδη συζήτηση – ενημέρωση, από τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πάνο Μπεγλίτη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, ο ευαίσθητος τομέας της Άμυνας είναι μεγάλες και συνεπώς η από μέρους μας, στενή, αλλά με εποικοδομητική προσέγγιση παρακολούθηση των θεμάτων Άμυνας και Ασφάλειας, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.»

25-01-2011