Επισκέψεις Στέφανου Γκίκα σε Σχολικά Κέντρα του Βορρά

Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014

Επισκέψεις στα Σχολικά Κέντρα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρού, Καρουσάδων και Βελονάδων πραγματοποίησε χθες ο Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ενημερώθηκε για την λειτουργία των σχολείων και τα θέματα της εκπαιδευτικής καθημερινότητας, ενώ ξεναγήθηκε στα σχολεία και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τον καθημερινό αγώνα των διδασκάλων στην

πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε σημαντικά σχολικά κέντρα του Βορρά. Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στους Διευθυντές των σχολείων για την επίπονη, καθημερινή προσπάθειά τους, ώστε τα σχολεία μας – παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία – να λειτουργούν αποτελεσματικά και να ευρίσκονται σε πολύ ικανοποιητική κατάσταση. Βεβαίως πολύ ουσιαστική είναι η συνεισφορά των Συλλόγων των Γονέων, που αρκετές φορές μάλιστα, η αποτελεσματικότητα και η προθυμία τους είναι συγκινητική.

Συζήτησα με τους δασκάλους και διάφορα «κλαδικά» θέματα, όπως το ισχύον καθεστώς των αποσπάσεων, το θέμα της εντοπιότητας, μισθολογικά θέματα, κ.α. και δεσμεύθηκα να μεταφέρω τους προβληματισμούς τους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την προσεχή εβδομάδα που θα είμαι στην Αθήνα. Ομοίως θα μεταφέρω και αιτήματα των Διευθυντών/Διευθυντριών των σχολείων για συγκεκριμένες ελλείψεις των σχολείων τους, σε συνεννόηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Καραβασίλη.

Οι επισκέψεις μου στα Σχολικά Κέντρα του νησιού μας θα συνεχιστούν.».