Δελτια Τυπου

Επισκέψεις Στέφανου Γκίκα στον ΚΓΣ και Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ

Επισκέψεις στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο (ΚΓΣ) και στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ΕΛΟΚ) πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, ο Στέφανος Γκίκας, όπου συναντήθηκε με τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια του ΚΓΣ και της ΕΛΟΚ. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τον ΚΓΣ και την ΕΛΟΚ , ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Γκίκας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ σε βάθος για όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο τον ΚΓΣ όσο και την ΕΛΟΚ, δύο ιστορικούς οργανισμούς που αποτελούν «σήμα κατατεθέν» για την Κέρκυρα. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΚΓΣ ανέφεραν ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την συμπλήρωση του φακέλου κατασκευής του Κλειστού Προπονητηρίου του ιστορικού συλλόγου, ενώ έχει συμφωνηθεί και το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και ΚΓΣ. Βεβαίως το μείζον εδώ είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, θέμα εξαιρετικά δύσκολο την παρούσα περίοδο. Ίσως η εξεύρεση ενός αρχικού ποσού μέσω ΠΔΕ για την εκκίνηση των εργασιών, να είναι επί του παρόντος μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση.

Ως προσωρινή λύση, ο Σύλλογος επιδιώκει χρηματοδότηση ύψους 60.000 ευρώ, για την προμήθεια του ειδικού «μπαλονιού» που θα μπορέσει να τοποθετηθεί σε ιδιόκτητο χώρο και να καλύψει τις ανάγκες προπόνησης τους χειμερινούς μήνες.

Βεβαίως συζητήσαμε και άλλα θέματα, όπως π.χ. τις ελλείψεις στο ΕΑΑΚ, (π.χ την ανάγκη αναβάθμισης του ηλεκτρονικού πίνακα του Κλειστού Γυμναστηρίου, την προμήθεια καλυμμάτων των στρωμάτων των αλμάτων, κ.α.), την εκκρεμότητα με την Διοίκηση του ΕΑΑΚ, κ.α.

Αξίζει να επισημάνω την εντυπωσιακή νέα αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΓΣ, χωρητικότητας άνω των 220 ατόμων, που μπορεί να φιλοξενήσει πολλές εκδηλώσεις, ημερίδες, ομιλίες, πολιτιστικά δρώμενα, κλπ.

Όσον αφορά στην επίσκεψή μου στα Γραφεία της ΕΛΟΚ, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας και τις 5 μεγάλες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2015 στην Κέρκυρα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. Βεβαίως και εδώ η αναγκαία χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αθλητισμού είναι απαραίτητη και θα πρέπει να επιδιωχθεί. Η διοίκηση της ΕΛΟΚ, έθεσε και το θέμα της ανάγκης προπονήσεων σε κλειστούς χώρους – που δεν υπάρχουν – και που θα μπορούσε να καλυφθεί με επίσης προμήθεια ενός ειδικού «μπαλονιού».

Ανέφερα τόσο στον κ. Γρ. Μάστορα, Πρόεδρο του ΚΓΣ, όσο και στον κ. Ιωσήφ Νικήτα, Πρόεδρο της ΕΛΟΚ, ότι στην συνάντησή μου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Αδριανό σε λίγες ημέρες στην Αθήνα, θα μεταφέρω τα αιτήματά τους και θα εξηγήσω την αναγκαιότητα ικανοποίησής τους.».