Δελτια Τυπου

Εφ’ όλης της Ύλης Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζ. Μακρή

Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση ο Στέφανος Γκίκας έθεσε στην Υφυπουργό σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Π.Ε. Κέρκυρας. Επιπλέον αναφέρθηκε στο θέμα που απασχολεί τους αποφοίτους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών σχετικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Ο Βουλευτής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ίδρυσης 3ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και 3ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Νότια Κέρκυρα, για την τα οποία υπάρχει τεκμηριωμένη εισήγηση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας. Εξήγησε στην κα Μακρή ότι σήμερα οι μαθητές της Ειδικής Αγωγής από την Νότια Κέρκυρα αναγκάζονται να φοιτούν στο 1ο Ειδικό Σχολείο στην Πόλη της Κέρκυρας, γεγονός που ταλαιπωρεί τους μαθητές εξαιτίας της μεγάλης απόστασης που καλούνται να διανύσουν καθημερινά.

Ο Στέφανος Γκίκας μετέφερε επιπλέον στην Υφυπουργό το αίτημα παροχής τεχνολογικού εξοπλισμού σε Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κέρκυρας (π.χ. διαδραστικούς πίνακες), προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να διαμορφώσουν τα μαθήματά τους με έναν πιο σύγχρονο τρόπο.

Επιπλέον, ο κ. Γκίκας έθεσε το θέμα που έχει δημιουργηθεί από τον αποκλεισμό σημαντικού αριθμού μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων, ΕΠΑΛ και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας από την οικονομική ενίσχυση μαθητών και φοιτητών για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού, εξαιτίας του ηλικιακού ορίου που έχει οριστεί (4-24 ετών). Ο Βουλευτής ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα συμπερίληψής τους στην οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους μαθητές και να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση. 

Αν και δεν ανήκει στις άμεσες αρμοδιότητες της Υφυπουργού, ο κ. Γκίκας ζήτησε από την κα Μακρή  να συμβάλλει στην επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει από την συμμετοχή αποφοίτων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο διαγωνισμό 1ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ. Εξαιτίας της καθυστερημένης έκδοσης Διαπιστωτικής Πράξης περί χορήγησης ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών (Integrated Master), οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι έτυχαν άνισης μεταχείρισης από τον ΑΣΕΠ. Τόσο από τους ίδιους όσο και από την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου ζητείται η οριστική επίλυση του ζητήματος ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος των συγκεκριμένων αποφοίτων. Για το ζήτημα αυτό, ο Βουλευτής έχει αποστείλει επανειλημμένως επιστολές στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και στον Υφυπουργό Άγγελο Συρίγο.

Τέλος, ο Στέφανος Γκίκας ενημέρωσε την κα Μακρή για την επιστολή που απέστειλε προς την Υπουργό Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην οποία σημειώνει ότι οι διακριθέντες αθλητές σε Βαλκανικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, μοριοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε Α.Ε.Ι., ωστόσο αυτό δεν ισχύει κατά την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές και στις Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας. Για αυτό τον λόγο ζήτησε από τους συναρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τη δυνατότητα τροποποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση όλων των διακριθέντων αθλητών.