Η αλλοίωση του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου Συνταξιοδότησης θυμίζει πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων

Με αφορμή το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, ο πρ. Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Η αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης – που ανέδειξε κεντρικά η Νέα Δημοκρατία – αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχοντας υποβάλει αιτήσεις συνταξιοδότησης, αγνοούν την εξέλιξή τους. Πολλοί εξ αυτών, αναμένουν εδώ και χρόνια για να λάβουν την απόφαση συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να μην εισπράττουν σύνταξη και να αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, γεγονός που δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. 
 
Είναι αδιανόητο όμως να τίθενται εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης στο αρχείο λόγω μη συμπλήρωσης του φακέλου και να πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στο πληροφοριακό σύστημα, χρησιμοποιώντας κωδικούς υπαλλήλων. Πρόκειται για πρακτικές που δεν θυμίζουν σε τίποτα ένα οργανωμένο και ευνομούμενο κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά προσεγγίζουν τις πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων.
 
Παράλληλα, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει μπει στον κόπο να σχολιάσει τις εν λόγω κατηγορίες. Συνεπώς, μένουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως: πόσες αιτήσεις έχουν μείνει εκκρεμείς εξαιτίας αυτής της αλλοίωσης? υπήρξαν εξουσιοδοτημένες παρεμβάσεις? και τελικά η Κυβέρνηση προτίθεται να διενεργήσει σχετική έρευνα και να καταλογίσει ευθύνες στους υπεύθυνους?
Το γεγονός πάντως, πως στην χώρα μας πραγματοποιήθηκε αλλοίωση των στοιχείων με στόχο να εμφανίζεται μικρότερος ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων, μην υπολογίζοντας τις συνέπειες για τους συνταξιούχους, είναι εξοργιστικό και απαράδεκτο. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τους πολίτες και πως δεν έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής της, αλλά την παραμονή της στην εξουσία.».