Δελτια Τυπου

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια για να διαφυλαχθεί ο στρατηγικός, γεωπολιτικός και εθνικός μας στόχος που είναι η παραμονή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2015
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής και την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας πρόεβη στην ακόλουθη δήλωση προς τα τοπικά ΜΜΕ, στην οποία αναφέρει:

«Μετά από έξι ολόκληρους μήνες απραξίας και αφού η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού, μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων οι ηγέτες της Ευρωζώνης τελικά κατέληξαν σε μια συμφωνία, η οποία όπως διαφαίνεται είναι σκληρή. Όμως, από την ολοκληρωτική καταστροφή, η συμφωνία αυτή δίνει προοπτικές και λύσεις και κάποια στιγμή μετά από 2 ή 3 χρόνια, αν εφαρμόσουμε αυτά τα οποία η συμφωνία προβλέπει και αν βελτιώσουμε τις παθογένειες και τις αρρωστημένες νοοτροπίες που ακόμη υπάρχουν στο ελληνικό σύστημα, στο ελληνικό δημόσιο, θα μπορέσουμε να αντικρύσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Είναι κρίμα όμως, διότι έπρεπε να χάσουμε όλο αυτό το κρίσιμο εξάμηνο. Να σημειώσω ότι το Δεκέμβριο του 2014, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Δυστυχώς μέσα σε έξι μήνες, γυρίσαμε τρία χρόνια πίσω.

Η πρώτη φορά «αριστερά», με τα επαναστατικά συνθήματα που θα κατέστρεφε και θα έσκιζε τα Μνημόνια στις 26 του Ιανουαρίου, τελικά προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα. Κατάλαβε μετά από έξι χαμένους μήνες, την σημασία της διαπραγμάτευσης μέσα στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Τέλος Πάντων, αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι, με ενότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να δώσουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Γρήγορα να επανέλθει η ομαλότητα στη χώρα.

Σε ότι μας αφορά, η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της Κυβέρνησης, προκειμένου να φέρει την δύσκολη αλλά απαραίτητη αυτή συμφωνία. Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, που περιμένουμε πια ότι θα ομαλοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, τότε βεβαίως θα αναζητήσουμε κι εμείς τις ευθύνες από την Κυβέρνηση Τσίπρα, για την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες δυο μέρες ψηφίζεται η συμφωνία, ακολουθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι κτλ και την επόμενη εβδομάδα θα περάσει η συμφωνία αυτή από τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια για να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και θα τοποθετηθούμε πιο αναλυτικά.

Κλείνοντας, να τονίσω ότι η Νέα Δημοκρατία ως δύναμη ευθύνης και υπευθυνότητας στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια για να διαφυλαχθεί ο στρατηγικός, γεωπολιτικός και εθνικός μας στόχος που είναι η παραμονή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη ζώνη του Ευρώ».