Δελτια Τυπου

Η ΝΔ κατέθεσε ΕΡΩΤΗΣΗ για την σύγχυση χιλιάδων συνταξιούχων αναφορικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και το Ασφαλιστικό…

Συνάντηση με τους Αν. Τομεάρχες Αγροτικού της ΝΔ, Βουλευτές Άρτας, Γεώργιο Στύλιο και Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, είχε χθες (Τετάρτη 15-3-2017) στην Αθήνα, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος έθεσε μια σειρά από ζητήματα που προέκυψαν μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας .
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γκίκας έθεσε το θέμα των πιθανών επιπτώσεων στις συντάξεις, όσων συνταξιούχων υποβάλλουν αίτηση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους (ΟΣΔΕ), προκειμένου να λάβουν επιδοτήσεις, αφού παρά τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περικοπές των συντάξεων λόγω επιδοτήσεων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν έχει αποσαφηνίσει την θέση του με ερμηνευτική εγκύκλιο.
Κατόπιν τούτου, η ΝΔ κατέθεσε χθες Ερώτηση στην Βουλή με αριθμό 4205 και με θέμα: «Σύγχυση σε χιλιάδες συνταξιούχους ασκούντες αγροτική δραστηριότητα, αναφορικά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και το Ασφαλιστικό». Πρώτη υπογράφουσα είναι η Τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ, Βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή και υποβάλλεται προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, ζητώντας αποσαφήνιση. Το ζήτημα είναι σοβαρό διότι επίκειται η έναρξη της διαδικασίας του ΟΣΔΕ 2017.
Σε ότι αφορά στο θέμα που έχει ενσκήψει με τους δασικούς χάρτες, αλλά και την μη σωστή ενημέρωση των αγροτών, η ΝΔ έχει υποβάλλει ήδη 2 Ερωτήσεις στην Βουλή, αφού η διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών σε εφαρμογή του Ν. 4389/2016, αφήνει για μια ακόμη φορά έκθετη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιας και σε μια σειρά Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας εμφανίζονται λόγω διαπιστωμένων λαθών στην διαδικασία, αναδασωτέα ακόμη και κτήματα με κατοικίες, ενώ «εξαφανίζονται» σπίτια και περιουσίες με καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις. Ακόμη και για την εξέταση των ενστάσεων – αντιρρήσεων, οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν άδικα και δυσβάστακτα «χαράτσια» φορομπηχτικού χαρακτήρα. Επί του θέματος αυτού, η ΝΔ κατέθεσε Τροπολογία για την εξάλειψη των προστίμων η οποία μάλιστα θα συζητηθεί άμεσα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Να σημειωθεί, ότι ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Ένωση Συνεταιρισμένων Αγροτών Κέρκυρας (φωτογραφία), όπου ενημερώθηκε για τα παραπάνω θέματα από την Πρόεδρο κα Χριστίνα Λούβρου και συνεργάτες της, η οποία μάλιστα του παρέδωσε και σχετική επιστολή.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ Γκίκας ειδικά για το θέμα των επιδοτήσεων ανέφερε:
«Μετά από συνεργασία που είχαμε με τους φίλους Αν. Τομεάρχες Αγροτικού της ΝΔ, Βουλευτές Άρτας Γεώργιο Στύλιο και Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, υπεβλήθη σήμερα στην Βουλή Ερώτηση για την σύγχυση που επικρατεί στους συνταξιούχους, σε ότι αφορά την πιθανότητα περικοπής της σύνταξής τους, αν υποβάλουν δηλώσεις ΟΣΔΕ φέτος. Ελπίζω οι αρμόδιοι Υπουργοί να αντιληφθούν την σοβαρότητα του ζητήματος και να απαντήσουν σύντομα, αποκλείοντας κάθε περίπτωση περικοπής σύνταξης. Θυμίζω ότι πρώτον επίκειται η έναρξη της διαδικασίας ΟΣΔΕ 2017 και δεύτερον πάνω από το 50% των δικαιουμένων επιδότησης είναι συνταξιούχοι, οπότε ο καθένας αντιλαμβάνεται τι θα συμβεί αν δεν υποβάλλει αίτηση ΟΣΔΕ, ο 1 στους 2 εκ των δικαιουμένων…».