Δελτια Τυπου

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΖΙΜΑ, ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Με αφορμή τις ετήσιες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα και με νωπή την περσινή εμπειρία των πρωτοφανών κομματικών κρίσεων, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας Μαργαρίτης Τζίμαςκαι οι Αναπληρωτές, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος καιΣτέφανος Γκίκας, με κοινή τους δήλωση αναφέρουν:

«Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι ετήσιες κρίσεις των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που συνιστούν μία κορυφαία θεσμική διαδικασία με βαρύνουσα σημασία για το Στράτευμα, αλλά και για κάθε κρινόμενο Αξιωματικό. Η περσινή εμπειρία, των κρίσεων του Μαρτίου 2010, με την πρωτοφανή κομματική άλωση των Ε.Δ., με τις επαναφορές στην ενέργεια γνωστών κομματικών αποστράτων, τις δυσμενείς κρίσεις πολλών άξιων Αξιωματικών και τις αποστρατείες ικανότατων και εμπειρότατων στελεχών, μας αναγκάζει να προειδοποιήσουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αρμόδιο Υπουργό, ότι δεν θα ανεχτούμε νέες κομματικές παρεμβάσεις στην Επετηρίδα των Αξιωματικών και αναξιοκρατικές κρίσεις. Τα στελέχη των Ε.Δ., μετά από μια χρονιά που καταγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, χρονιά που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραστικά, που χιλιάδες στελέχη παραιτήθηκαν από τις Ε.Δ., χρονιά που υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες με λόγια και πράξεις τους απαξίωσαν, αποκαλώντας τους ακόμη και «αντιπαραγωγικούς», αυτό που επιθυμούν και απαιτούν, είναι η εμπέδωση της αξιοκρατίας και της ορθής κρίσης. Θέση που στηρίζει απολύτως η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς. Καλούμε επίσης την κυβέρνηση – στο πλαίσιο της αξιοκρατίας – να επανορθώσει εξόφθαλμα άδικες περσινές κρίσεις, επιτρέποντας σε άξιους Αξιωματικούς και των τριών Κλάδων, να συνεχίσουν την καριέρα τους και τη προσφορά στη Πατρίδα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής σε περίπτωση νέων κομματικών κρίσεων, αλλά θα αναδείξει το θέμα εντός και εκτός Βουλής, στην πραγματική του διάσταση, υπό το πρίσμα και της περιόδου κρίσεως που διέρχεται η χώρα.»

22-02-2011