Δελτια Τυπου

Κυβέρνηση προς Ανέργους: «Αναμείνατε στο ακουστικό σας»

Πέμπτη, 07 Μάιος 2015
Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αφορούσε στο «πάγωμα» των Προγραμμάτων Κατάρτισης Ανέργων, απέστειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός κα. Αντωνοπούλου.

Η κα. Υπουργός στην Απάντησή της, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα δύο προγράμματα «Επιταγή Εισόδου για Νέους σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις για Απόκτηση Εργασιακής Εμπειρίας», τόσο για τις ηλικίες 18-24, όσο και για τις ηλικίες 25-29, βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της θεωρητικής κατάρτισης. Σχετικά με τα δύο άλλα προγράμματα, όπου το πρώτο αφορά στην «Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας Ανέργων Απόφοιτων ΑΕΙ και ΤΕΙ» και το δεύτερο, στην «Κατάρτιση Ανέργων σε Τομείς Οικονομικής Δραστηριότητας με υποχρεωτική Εγγυημένη Απασχόληση», η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός επισημαίνει, ότι για το μεν πρώτο πρόγραμμα το Υπουργείο προχώρησε σε «Μερική Ανάκληση και Αλλαγή των όρων της Πρόσκλησης» ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των ωφελουμένων, για το δε δεύτερο, προχωρά στον επανασχεδιασμό του, ώστε να «εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ωφέλεια για τους ανέργους και αύξηση της επίπτωσης του προγράμματος στην απασχόληση».

O κ. Γκίκας σχολιάζοντας την Απάντηση ανέφερε:

«Με άλλα λόγια επιβεβαιώνεται ότι τα προγράμματα καθυστερούν με το πρόσχημα του επανασχεδιασμού. Εντωμεταξύ χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες μας περιμένουν…»