Μήνυμα Στ. Γκίκα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει τη Χώρα μας στην δίνη της πανδημίας του κορονοιού. Η φετινή τουριστική σεζόν ήταν σύντομη, ιδιαίτερη, με πολλά προβλήματα και περιορισμούς που μας επέβαλε η διαχείριση της πανδημίας.

Από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδωσε έμφαση στο άνοιγμα του Τουρισμού, ώστε να μη χαθεί τελείως η σεζόν. Παράλληλα  εκπόνησε και συνεχίζει να εκδίδει, να διευρύνει και να προσαρμόζει απαραίτητα μέτρα στήριξης, για να βοηθήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους του ευρύτερου τουριστικού τομέα, αλλά και τις τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις.

Ο μεγάλος στόχος είναι ο Τουρισμός να επανακάμψει. Όταν η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο και οι άνθρωποι ξεκινήσουν να ταξιδεύουν χωρίς να ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία τους, πρέπει να είμαστε και εμείς εδώ έτοιμοι να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, αξιοποιώντας την μοναδική φυσική ομορφιά, την ιστορία, τον πολιτισμό, την γαστρονομία και την φιλοξενία της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτηθεί η στενή συνεργασία της Πολιτείας, δηλαδή της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, με τους φορείς του Τουρισμού και τις επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου.

Οι εξελίξεις του τελευταίου χρόνου ήταν μη προβλέψιμες και είχαν αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς και φυσικά στην οικονομία μας. Όμως αξιοποιώντας τις εμπειρίες που αποκτήσαμε, μπορούμε να προσαρμόσουμε τον τουριστικό μας κλάδο και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την πρωτοφανή κρίση.»