Δελτια Τυπου

Δηλώσεις Στ. Γκίκα κατά την Υποδοχή του Υφυπουργού Τουρισμού, Μ. Κόνσολα στην Κέρκυρα

Υποδεχόμενος τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα στην Κέρκυρα, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τουριστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη σε δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Γκίκας καλωσόρισε τον Υφυπουργό στην Κέρκυρα τονίζοντας ότι είναι φίλος της Κέρκυρας, ενώ διατηρεί άριστη συνεργασία με την Περιφερειάρχη, κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγακροπούλου και τους Δημάρχους του νησιού μας, καθώς και τους τοπικούς φορείς του Τουρισμού. Υπενθύμισε ότι με τον κ. Κόνσολα τον συνδέουν κοινοί αγώνες από την εποχή που ο Υφυπουργός ήταν Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος Αν. Τομεάρχης.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Κόνσολα για την άμεση υιοθέτηση και υλοποίηση του αιτήματος για την επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, κα Μερόπη Υδραίου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης στην Κέρκυρα. Σημείωσε ότι εκτός της νέας Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας, υπάρχει το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων και το Τμήμα Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Γκίκας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι κατά τις συζητήσεις με τον Υφυπουργό θα τεθούν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, με την δημιουργία νέων μαρινών, αλλά και την μετά από πολλά χρόνια αξιοποίηση των τουριστικών καταφυγίων των Μπενιτσών και της Αλύπα. Σημείωσε ότι με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας αυτά θα διατεθούν προς αξιοποίηση από ιδιώτες.

Αναφέρθηκε επίσης και στο αίτημα του ΟΛΚΕ για την λειτουργία του Λιμένος Κέρκυρας ως λιμένα Lay Up για την κρουαζιέρα, όπου κρουαζιερόπλοια θα μπορούν να ελλιμενίζονται κατά την χειμερινή περίοδο που δεν πραγματοποιούν δρομολόγια και ζήτησε την συνδρομή του Υφυπουργού προκειμένου να ληφθεί η σχετική έγκριση.

Ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε επίσης ότι θα συζητηθεί η προβολή της Κέρκυρας από τον ΕΟΤ, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, όπως είναι επί9 παραδείγματι ο πολιτισμός.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Βουλευτής επεσήμανε ότι έως σήμερα, όποτε απαιτήθηκε η βοήθεια του κ. Κόνσολα για ζητήματα της Κέρκυρας που άπτονται του χαρτοφυλακίου του έτεινε πάντα ευήκοον ους. Δήλωσε δε σίγουρος πως η διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού στην Κέρκυρα θα είναι εξαιρετικά εποικοδομητική.