Μήνυμα του Στέφανου Γκίκα για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Γιορτάζουμε φέτος τα 202 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία τιμώντας με επισημότητα τους Ήρωες του 1821. Η φιλοπατρία και η τόλμη τους αποτελεί μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης και παγκόσμιου θαυμασμού. 

Ο ηρωικός αγώνας που είχε ως μοναδικό σκοπό να απαλλαγεί η χώρα μας από την σκλαβιά της Τουρκοκρατίας δόθηκε με αυτοθυσία, αυταπάρνηση  και περισσή ανδρεία. Τα διδάγματα είναι διαχρονικά: ο Δαβίδ νικάει τον Γολιάθ, ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, να ξεπεράσουμε εμπόδια που μοιάζουν αδιαπέραστα και να μεγαλουργήσουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1821 και ο αγώνας που ακολούθησε για μία ελεύθερη Ελλάδα, μελετάται έως σήμερα από ιστορικούς και έχει αποτελέσει διαχρονικά πηγή έμπνευσης επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός που διαμόρφωσε την Εθνική μας ταυτότητα και μας γεμίζει με υπερηφάνεια και συγκίνηση. Χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να γνωρίζουμε σε βάθος την ιστορία μας.

Η Εθνική Επέτειος γιορτάζεται μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μία μεγάλη γιορτή της Εκκλησίας μας. 

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, Χρόνια Πολλά!»