Με 3 Αναπνευστήρες και 16 Αντλίες ενισχύεται το Νοσοκομείο μας, ενώ αυξάνονται οι ΜΕΘ κατά 3

Συναντήσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας με την συμμετοχή του Υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ιωάννη Βλάσση, του Υποδιοικητού της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Νικόπουλου – που επισκέπτονται την Κέρκυρα – καθώς και του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα.  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προώθηση σειράς θεμάτων που αφορούν στις Δομές Υγείας στην περιοχή μας. Τα θέματα ετέθησαν από τον Διοικητή του ΓΝΚ Λεωνίδα Ρουμπάτη και την Διευθύντρια του ΚΥ Σοφία Μαυροπούλου, αντίστοιχα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας στην Κέρκυρα, ο Στέφανος Γκίκας  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γιάννη Κοτσιόπουλο, που ανταποκρίθηκαν θετικά σε αίτημα του Νοσοκομείου Κέρκυρας για παροχή Αναπνευστήρων και Αντλιών. Την Δευτέρα κιόλας αναμένεται να παραληφθούν 3 αναπνευστήρες και 16 αντλίες, που θα ενισχύσουν σημαντικά το Νοσοκομείο μας. Επίσης να πω ότι είναι σημαντικό ότι εγκρίθηκε η αύξηση των κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας κατά 3, γεγονός που θα ρυμουλκήσει προσλήψεις ανάλογου προσωπικού από το νέο έτος. 

Τώρα κατά την διάρκεια των σημαντικών συναντήσεων που είχαμε σήμερα, υποτυπώθηκαν από τον Δρ. Βλάσση κάποια άμεσα προς ενέργεια ζητήματα, όπως η ανάγκη για επιπλέον στελέχωση του Νοσοκομείου μας με κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες και του Κέντρου Υγείας Πόλης με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό, κ.α., και θα καταβληθεί προσπάθεια για συντόμευση των σχετικών  διαδικασιών. Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Βλάσση γιατί από την πρώτη στιγμή της εκλογής του τείνει «ευήκοα ώτα» στα ζητήματα της ΠΕ Κέρκυρας.».