Δελτια Τυπου

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ (ΝΔ) ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΙΚΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΙΝΑΛ ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗ

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Γκίκα:

“Με έκπληξη διάβασα τις σημερινές δηλώσεις του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Μπιάγκη τον οποίο, σπεύδω να πω, ότι τιμώ και σέβομαι. 

Ο κ. Μπιάγκης, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε σε «έλλειψη διαβούλευσης» και σχεδιασμού από πλευράς Κυβέρνησης και αναφερόμενος στο πρόσωπό μου, έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές λογικές και πρακτικές». 

Καταρχάς να του υπενθυμίσω ότι κυβερνάει η ΝΔ και είναι απολύτως προς το συμφέρον του τόπου μας να τον επισκέπτονται συχνά κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Επίσης επιθυμώ να ξεκαθαρίσω δημόσια, ότι δεν θεωρώ επουδενί «παλαιοκομματική λογική και πρακτική» το να προσκαλείς συνεχώς Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη στον τόπο σου, να βλέπουν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα, να συζητούν με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και να προωθούν λιμνάζοντα εδώ και χρόνια έργα, αλλά και να προωθείς πολιτικές που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματός σου, το οποίο τυγχάνει να είναι κυβέρνηση και άρα έχει την ευθύνη. 

Ξεκινώ από την Λευκίμμη. Το έργο αυτό, όπως και τα επόμενα που προγραμματίζονται, είναι σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό της Κυβέρνησής μας. Έχουν στόχο την βελτίωση των υποδομών στην περιοχή μας και θα λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Είναι επίσης οξύμωρο να μας κατηγορεί ο κ. Μπιάγκης για έλλειψη διαβούλευσης, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πολίτης με το κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και το κλιμάκιο του ΟΛΚΕ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Σπύρο Ζερβόπουλο, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο της Νότιας Κέρκυρας κ. Λέσση, στο Δημαρχείο του, και παρουσίασαν τη σχετική μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ – παρεμπιπτόντως κόστισε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ – που αποτελεί μια βάση συζήτησης, ζητώντας παράλληλα τις απόψεις – προτάσεις του. Άρα για ποια έλλειψη διαβούλευσης μιλάει?

Το ίδιο έγινε και στις συναντήσεις με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κα Υδραίου και με τον Δήμαρχο Β. Κέρκυρας κ. Μαχειμάρη, όπως και με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Ζορμπά. Άρα για ποια έλλειψη διαβούλευσης μιλάει?

Στο σκέλος του ΕΦΚΑ έχω να δηλώσω πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει η  ψηφιοποίηση πολλών διαδικασιών του e-ΕΦΚΑ καθώς θα διεκπεραιώνονται σε ταχύτερο χρόνο οι υποθέσεις, ενώ για μια σειρά συναλλαγών δεν θα απαιτείται φυσική παρουσία  των ασφαλισμένων, όπως π.χ. για το επίδομα μητρότητας. Ένα δε από τα σημαντικότερα προβλήματα του ΕΦΚΑ, αυτό της έλλειψης προσωπικού, θα αντιμετωπιστεί σύντομα με την πρόσληψη 500 υπαλλήλων. 

Το να «κατηγορούμαι», ότι ως κυβερνητικός Βουλευτής προσκάλεσα τον Διοικητή του ΕΦΚΑ στην Κέρκυρα, πραγματικά δεν το ανέμενα. Να θυμίσω ότι ήταν επίσκεψη εργασίας. Ο Διοικητής κ. Δουφεξής, συναντήθηκε με τον τοπικό Διευθυντή κ. Χονδρογιάννη, την Πρόεδρο των εργαζομένων κα Καραφλιά, πέρασε από όλα τα Τμήματα, συνομίλησε με τους εργαζόμενους, μίλησε στα ΜΜΕ και κυρίως δρομολόγησε λύσεις. Είχε επίσης συνάντηση με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κα Ανδριώτη. Συνεπώς για ποια «στενά κομματική επίσκεψη» μιλάει ο κ. Μπιάγκης?

Τέλος για το Περιφερειακό Ιατρείο Λάκκας Παξών, ως όφειλα ως κυβερνητικός Βουλευτής, προώθησα ένα πάνδημο αίτημα των Παξών και ιδίως του επικεφαλής του ΚΥ Παξών Ιατρού κ. Κάντα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να απολογούμαι. Ειρρήσθω εν παρόδω, δεν ανέφερα πουθενά ότι το ΚΙΝΑΛ δεν έχει υποβάλλει προτάσεις ή ότι οι προτάσεις του είναι προς την λάθος κατεύθυνση. Απλά η αφετηρία μου δεν είναι οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, αλλά οι προτάσεις των τοπικών θεσμικών φορέων, όπως έγινε εν προκειμένω. 

Εν κατακλείδι, θα συνεχίσω να ακολουθώ αυτή την πορεία – που δεν είναι εύκολη – με σεβασμό στους πολίτες, στους θεσμικούς φορείς πρώτου και δεύτερου βαθμού ΟΤΑ, με μόνο στόχο την δρομολόγηση και εφαρμογή των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Νομού μας.

Είναι καλοδεχούμενη η πολιτική κριτική, αλλά να μην εδράζεται σε μικροκομματικές λογικές και σκοπιμότητες. Άλλωστε στην Δημοκρατία όλοι κρινόμαστε…”